Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinas ir Merkel susitarė dėl ekspertų grupės sudarymo

Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė su Vokietijos kanclere sutaręs dėl ekspertų grupės, kuri tikrins Ukrainos dujotiekių sistemą ir nustatys optimalius Rusijos dujų srautus į Europą.
Derybos
Derybos / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Šiandien pokalbyje su ponia federaline kanclere mes susitarėme, kad būtų teisinga ir tikslinga sukurti tarptautinių ekspertų grupę, kuri, remdamasi anksčiau pasirašytu protokolu, privalo patikrinti techninę Ukrainos dujų transporto sistemos būklę ir nustatyti optimaliausius mūsų dujų eksporto į Europą srautus“, – sakė V.Putinas po derybų su Angela Merkel.

Anot jo, šito reikia, siekiant „užtikrinti eksportą, viena vertus, o kita vertus, apsaugoti mus ir mūsų (dujų) vartotojus nuo begalinių vagysčių“.

Kanclerė A.Merkel nurodė, jog susitarta, kad Rusijos dujų tranzito stebėtojai bus išsidėstę palei visą dujų transportavimo sistemą ir tai bus padaryta artimiausiu laiku.

Pasak jos, tai būsianti „tam tikra bandomoji fazė, kuri leis pradėti tiekti Rusijos dujas Europai“.

„Aš kalbėjau šiandien su šiomis bendrovėmis. Manau, yra galimybė kartu su bendrovėmis (rusų ) „Gazprom“ ir (ukrainiečių) „Naftogaz“ pradėti bandomąją fazę“ – atnaujinti dujų importą Europoje per Ukrainą, – nurodė A.Merkel.

Tai būsiantis tam tikras „režimas, įgalinsiantis dujų tiekimą į vakarų Europą ir Balkanus, tuo pačiu užtikinsiantis, kad „Gazprom“ Europai skirtos dujos kažkaip nedingtų Ukrainoje“, – sakė Vokietijos kanclerė per bendrą su V.Putinu spaudos konferenciją Berlyne.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius