-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putinas ratifikavo susitarimą dėl karių dislokavimo Sirijoje neribotam laikui

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį pasirašė teisės aktą, ratifikuojantį Maskvos susitarimą su Sirija dėl rusų pajėgų dislokavimo šalyje neribotam laikui. Šis žingsnis yra vertinamas kaip patvirtinimas, kad kariai ten bus ilgą laiką.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Scanpix“ nuotr.

Pagal 2015 metų rugpjūtį Maskvos ir Damasko pasirašytą susitarimą Rusija įsteigė Hmeimimo oro pajėgų bazę, iš kurios pernai pradėjo operacijas, remiančias Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgas.

Oficialus V.Putino „neribotą“ laiką galiosiančios sutarties pasirašymas yra teisinis manevras, kuris, daugelio manymu, atvers kelią Maskvai paversti įsteigtą bazę nuolatine.

Susitarimas, kuriam pritarė abeji Rusijos parlamento rūmai, buvo ratifikuotas, kai smarkiai padidėjo įtampa su Vakarais dėl Maskvos bombardavimų sukilėlių kontroliuojamame rytiniame Alepo mieste.

V.Putinas rugpjūtį paprašė įstatymų leidėjų ratifikuoti susitarimą, kuris Rusijos pajėgoms užtikrintų imunitetą nuo persekiojimo Sirijoje.

Po naujausių Damasko pajėgų ir Rusijos oro pajėgų puolimų Alepe Vakarai apkaltino Sirijos vyriausybę ir Rusiją dėl potencialių karo nusikaltimų.

Dar labiau pašlijus Maskvos santykiams su Vakarais, Kremlius sustiprino savo pajėgas Sirijoje, o pirmadienį paskelbė, kad ruošiasi pertvarkyti savo sovietų laikų karinio jūrų laivyno kompleksą Tartuso uostamiestyje į nuolatinę bazę.

Manoma, kad šiuo metu Maskva turi apie 4 tūkst. karių ir kelias dešimtis karo lėktuvų Hmeimimo oro pajėgų bazėje, kuri yra giliai vyriausybės valdomoje teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius