Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putino atostogų džiaugsmai ir rūpesčiai

Bekraštėje Orenburgo srityje įvyko tikras stebuklas – nuo gegužės tvyrantį 35 laipsnių karštį staiga pakeitė sodrus lietus. Lyti ėmė tuomet, kai į šį saulės išdegintą regioną atvyko Vladimiras Putinas. O atostogaujantis Prancūzijos prezidentas tokiais sugebėjimais pasigirti negali.
Galingasis Rusijos premjeras ir upes perplaukia, ir kalnus perkopia.
Galingasis Rusijos premjeras ir upes perplaukia, ir kalnus perkopia. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos ūkininkai negalėjo atsistebėti – tris mėnesius jie matė tik žydrame danguje skaisčiai šviečiančią saulę ir staiga... stebuklas: nežinia iš kur atsirado debesų ir pradėjo lyti. Tiesa, lietus netruko labai ilgai, tačiau ūkininkai vis tiek šypsojosi – jie sulaukė ir lietaus, ir V.Putino.

Orienburgo srityje tokių karščių nebuvo nuo 1975 metų ir dėl jų sritis jau patyrė 5 mlrd. rublių nuostolių. Užtat Rusijos premjeras atvežė srities gyventojams ne tik lietų, bet ir pasiūlymą imti kreditus ir taip palengvinti sau gyvenimą. V.Putinas yra įsitikinęs, kad anksčiau paimtas ir dar negražintas kreditas nėra jokia kliūtis naujam gauti. „Bankai nėra suinteresuoti žlugdyti žmones. Jei bankas žlugdys visus iš eilės, jis ir pats labai greitai žlugs“, – aiškino premjeras kreditų dalintojų psichologiją.

Rusijoje vėl išplatintas visas pluoštas mokančio aktyviai ilsėtis Rusijos premjero nuotraukų.

Orenburgo srities laukuose jis pasikalbėjo su stambiausiais ūkininkais ir jo paliepimu srityje kreditų grąžinimo terminas buvo atidėtas trims metams. Vis labiau krizės alinamiems rusams V.Putinas aiškino, kad ūkis ims atsigauti tik 2011 metais, bet užtikrino, kad „neleis niekam sužlugti, tačiau ir nepadės išsilaikyti paviršiuje“.

„Visi turime dirbti“, – sakė vyriausybės vadovas, priminęs, kad „du kartus iš gamtos dovanų sulaukti negalima“, turėdamas galvoje rekordinį pernykštį derlių.

Tačiau žinodamas, kad tokių pažadų ir bendravimo neužteks, nes gilėjant krizei V.Putino populiarumas ėmė kristi, vyriausybės vadovas nutarė pakartoti labai sėkmingą praėjusių metų viešųjų ryšių akciją. Rusijoje vėl išplatintas visas pluoštas mokančio aktyviai ilsėtis Rusijos premjero nuotraukų. Per savo trumpas atostogas Tuvos respublikoje V.Putinas pozavo fotografams pusnuogis ir apsirengęs, vienas ir bendraujantis su vietos gyventojais. Taigi dar kartą pademonstravo, kaip jis myli Rusiją ir kad yra labai geros formos, nes visi gali įvertinti jo raumeningą kūną. Kalbama, kad tokios nuotraukos labai patinka Rusijos moterims ir jas paskelbus V.Putino populiarumas iš karto šauna į viršų. Kad ir kaip ten būtų, nuotraukos pasirodė kone visuose Rusijos laikraščiuose, o nufilmuoti kadrai buvo parodyti per visus Rusijos televizijos kanalus.

Didelio rezonanso V.Putino fotosesija sulaukė ir užsienyje ir kone užtemdė pusnuogio Prancūzijos prezidento nuotraukas, kurios taip pat padarytos per jo atostogas Rivjeroje. Tiesa, paparacų, nes Nicolas Sarkozy nebuvo linkęs pozuoti. O ir atostogas Prancūzijos prezidentas leidžia ne vienas, kaip V.Putinas, o su žmona Carla Bruni, jos šeimai priklausančioje viloje.

Prieš išvykdamas atostogauti N.Sarkozy paprašė savo ministrų atostogoms rinktis vietas, vadovaujantis sveiku protu, nes šiemet ir jis taip elgiasi. Nors Levandu kurortas, kur prezidentas ilsisi, laikomas prabangiu, užtat, kaip pranešė Prancūzijos spauda, valstybės vadovas per atostogas neplanuoja plaukioti privačiomis milijardierių jachtomis, skraidyti privačiais jų lėktuvais, o ir ilsisi jis ne užsienyje, o savo tėvynėje.

Pirmoji Prancūzijos pora tris savaites praleis praėjusio amžiaus 4 dešimtmetyje statytoje viloje, kuri vadinama Faranji pilimi (Chateau Faraghi). Ji stovi ant jūros kranto Juodajame iškyšulyje.

Tačiau šios prezidento atostogos nėra labai privačios, nes net 15 paparacų įsitaisę netoli vilos valtyje laukė kol pavyks įamžinti pirmą poros panirimą į jūrą. Nuotraukas išspausdinus, prancūzai padarė išvadą, kad gražiai atrodė tik C.Bruni, išlipanti iš vandens kaip deivė su savo baltu maudymosi kostiumėliu. Tuo tarpu prezidentas, nors pastaruoju metu laikosi dietos ir taip intensyviai sportuoja, kad net bėgiodamas nukrenta gatvėje, tebeturi apdribusį pilvą.

Paparacai tebėra apgulę vilą ir šiandien, nors išvykdamas atostogauti N.Sarkozy ir paprašė leisti jam ramiai pailsėti. Būtent dėl šios priežasties iki rugpjūčio 31 dienos, t. y. prezidento atostogų pabaigos, Prancūzijos Gynybos ir ekologijos ministerija uždraudė lėktuvams skraidyti virš Juodojo iškyšulio. Virš jo turi teisę sukti ratus tik prezidentą saugantys lėktuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius