Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Putino populiarumas sumažėjo iki žemiausio lygio nuo to laiko, kai tapo premjeru

Rusijos Vyriausybės vadovo Vladimiro Putino populiarumas, siekęs 81 proc. (esant kitiems premjerams nepakilęs daugiau nei 57 proc.), sausį nukrito iki 77 procentų.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Taigi jis beveik susilygino su prezidento Dmitrijaus Medvedevo populiarumu, kuris siekia 75–76 proc. Sumažėjo ir pačios Vyriausybės populiarumas – nuo 60 proc. iki 56 procentų.

Apklausa rodo, kad piliečiai nepajuto ministrų kabineto kovos su krize priemonių efekto.

Per apklausą sausio 17–18 dienomis Rusijos gyventojai atsakė į klausimą: „Apskritai pritariate ar nepritariate Vyriausybės veiklai?“ Buvo apklausti 1600 žmonių  46 regionuose.  

Atitinkamai išaugo nepritarimas: Vyriausybės veiklai – nuo 22 proc. iki 25 proc., o premjero veiklai – nuo 9 proc. iki 12 procentų.

Pasitikėjimas V.Putinu sumažėjo nuo 63 proc. iki 59 procentų. Sausį smuko ir kitų institucijų  populiarumas: Valstybės Dūmos, Federacijos Tarybos, armijos ir teisėsaugos.

Savaime aišku, kilus krizei valdžios struktūrų populiarumas sumažėja, sako Rusijos viešosios nuomonės tyrimo centro generalinis direktorius Valerijus Fiodorovas, bet spręsti apie tendenciją iš populiarumo mažėjimo 4 proc. dar anksti, situaciją reikia stebėti kelias savaites.

Be to, remiantis kita apklausa, 48 proc. nors ir nemato pokyčių į gera dėl Vyriausybės kovos su krize priemonių, bet to tikisi. Tik 22 proc. yra nusiteikę pesimistiškai.

Jurijaus Levados analitinis centras taip pat pažymi, kad pamažu nuo rudens mažėja skaičius Rusijos gyventojų, pritariančių Vyriausybės veiklai (nuo 66 proc. rugsėjį iki 58 proc. sausį).

Sausį tik 26 proc. respondentų pareiškė tikintys, kad artimiausiu metu Vyriausybė sugebės pasiekti teigiamų pokyčių, nors dar pernai lapkritį to tikėjosi 31 proc., o liepą – 44 procentų.

J.Levados analitinio centro direktoriaus pavaduotojo Aleksejaus Graždankino nuomone, gyventojai niekada nežino, ką konkrečiai daro Vyriausybė, bet anksčiau ja pasitikėjo, o dabar iškilo pavojus ir iš valdžios jau nelaukiama nieko gera.

Esant pasaulio finansų ir ekonomikos krizei, vis mažiau Rusijos gyventojų tiki, kad šalies Vyriausybė artimiausiu metu sugebės paderinti reikalus, rodo sociologų tyrimai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius