Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.T.Erdoganą su pergale pasveikino ir D.Trumpas, ir V.Putinas

Kitaip negu Europos šalių lyderiai, Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino Turkijos vadovą Recepą Tayyipą Erdoganą su pergale referendume, kuris suteiks jam neribotų galių.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors R.T.Erdogano stovyklai pergalę užtikrino tik mažiau nei pusantro procento balsų persvara, rodanti, kokia Turkija susiskaldžiusi, šalies prezidentas triumfuoja. Tuo metu tarptautiniams stebėtojams, kritikuojantiems nelygias galimybes dalyvauti kampanijoje prieš referendumą, R.T.Erdoganas atkirto „žinoti savo vietą“.

Per pokalbį telefonu su Turkijos prezidentu D.Trumpas daug dėmesio skyrė Sirijai. O sveikinimu pergalės proga prisidėjo prie Kataro, Gvinėjos, Džibučio ir palestiniečių karingojo judėjimo „Hamas“, kurie taip pat pasveikino R.T.Erdoganą.

Antradienį ir V.Putinas paskambino telefonu R.T.Erdoganui, kad pasveikintų jį dėl pergalės sekmadienio balsavime, cituodama prezidento aplinkos šaltinius pranešė naujienų agentūra „Anadolu“.

„Anadolu“ nurodė, kad pokalbyje telefonu Turkijos ir Rusijos prezidentai pabrėžė santykių normalizavimo svarbą. Jie buvo stipriai atšalę, kai turkų kariai numušė Rusijos naikintuvą 2015 metais.

Kai kurie analitikai prognozuoja, kad Ankara po prezidentui sėkmingo referendumo artės prie Maskvos, augant įtampai tarp Turkijos ir Europos Sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius