Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

R.T.Erdoganas: ES turi apsispręsti dėl Turkijos narystės Bendrijoje

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį, prieš lemiamas derybas su ES šalių vadovais, pareiškė, kad Briuselis turi apsispręsti, ar norėtų matyti Turkiją šios bendrijos nare.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš kelionę į Briuselį, kur vyks ir NATO lyderių susitikimas, R.T.Erdoganas Ankaros uoste žurnalistams sakė, kad Turkija narystės neketina prašyti kaip „elgeta“.

Įtampa tarp Ankaros ir Briuselio padidino balandžio 16 dieną vykęs referendumas, suteikęs daugiau galių prezidentui ir sužadinęs abejonių dėl Turkijos narystės Europos Sąjungoje ateities.

Ketvirtadienį R.T.Erdoganas susitiks su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku bei Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu.

Net manoma, kad tai gali būti paskutinis šansas išgelbėti jau pusę šimtmečio siekiančios narystės perspektyvą.

„Europos Sąjunga neturi teisės matyti Turkiją elgeta. Mes jiems tai pasakysime. Ko jūs vis dar laukiate po 54 metų?“ – išreiškė jis turkų nusivylimą tokiu ilgu narystės procesu.

„Žinau, jie laukia, kad mes atsitrauksime. O mes sakome, tai jums reikia apsispręsti. Ir jeigu jūs apsispręsite, mes netrukdysime jūsų darbui“, – pridūrė jis.

Dauguma šalių, tarp jų ir Vokietija, nepritaria stojimo derybų su Turkija įšaldymui, bet Austrija griežtai pasisakė už narystės proceso stabdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius