Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 02 /16:07

R.T.Erdoganas grasina Europai tarti „viso gero“

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį perspėjo Europos Sąjungą, kad Ankara trauksis iš jau seniai vykstančio narystės procese, jeigu nebus atverti nauji stojimo į ES derybų skyriai.
Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas
R.T.Erdoganas grasina Europai tarti „viso gero“. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nėra kito varianto, tik atidaryti skyrius, kurių jūs dar neatidarėte; jeigu atidarysite, tuomet puiku. Jeigu neatidarysite, tuomet viso gero“, – sakė R.T.Erdoganas, sugrįžęs į valdančiąją partiją.

„Turkija nėra jų (ES) durininkė“, – pridūrė jis.

„Skyriais“ čia vadinamos tos politikos sritys, kurios nagrinėjamas ilgalaikėse derybose dėl Turkijos narystės Europos Sąjungoje.

„Pirmiausia, jūs turite padirbėti su šiais skyriais ir tesėti savo pažadus; tuomet susėsime prie stalo ir pasikalbėsime, – sakė R.T.Erdoganas. – Priešingu atveju, mums nebeliks nieko, dėl ko su jumis tartis“.

Nuo Turkijos stojimo į ES derybų pradžios 2005-ųjų spalį buvo atidaryta 16 skyrių iš 35, nors Turkija į šį bloką stoti mėgina dar nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio.

Nuo Turkijos stojimo į ES derybų pradžios 2005-ųjų spalį buvo atidaryta 16 skyrių iš 35, nors Turkija į šį bloką stoti mėgina dar nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio.

Pastarasis skyrius, atvertas 2016-ųjų birželį, nagrinėja finansų ir biudžeto klausimus, o vienas skyrius, mokslo ir tyrimų, buvo laikinai uždarytas.

Turkijos ir Europos Sąjungos santykiai pablogėjo anksčiau šiais metais, kai turkų ministrams Europoje nebuvo leista dalyvauti turkiškos diasporos mitinguose dėl balandžio 16-osios referendumo.

Turkijos valstybės vadovas dažnokai koneveikė Europos šalių vadovus ir grasino „Brexit“ pavyzdžiu surengti referendumą dėl Turkijos narystės Europos Sąjungoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeanas-Claude'as Junckeris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jeanas-Claude'as Junckeris

ES Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ir Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claudeas Junckeris nori susitikti su R.T.Erdoganu, kai šis atvyks į Briuselį dalyvauti NATO šalių vadovų susitikime gegužės 25 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius