Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.T.Erdoganas pasveikino Venesuelos prezidentą su pergale prieštaringai vertinamuose rinkimuose

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pasveikino Venesuelos vadovą Nicolasą Maduro su perrinkimu antrai kadencijai, trečiadienį pranešė prezidentūra. 
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

Sekmadienį vykusius Venesuelos prezidento rinkimus boikotavo pagrindinės opozicinės šalies partijos ir pasmerkė didelė dalis tarptautinės bendrijos, įskaitant Jungtines Valstijas, pareiškusias, jog šis balsavimas buvo „apgaulė“.

R.T.Erdoganas kartu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu yra vieni iš nedaugelio užsienio lyderių, pasveikinusių N.Maduro su pergale rinkimuose.

Turkijos vadovas praėjusį vakarą paskambino N.Maduro ir pasveikino jį su perrinkimu, informavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra, remdamasi šaltiniu prezidentūroje.

R.T.Erdoganas, kurio birželio 24 taip pat laukia visuotiniai rinkimai, per pokalbį išreiškė pasiryžimą visose srityse plėtoti Turkijos ir Venesuelos santykius, nurodė agentūra.

N.Maduro sekmadienį užsitikrino antrą šešerių metų kadenciją prezidento poste, oficialiais duomenimis, surinkęs 68 proc. balsų.

Jungtinės Valstijos pavadino rinkimus „apgaule“ ir sugriežtino finansines sankcijas Karakasui.

Šis savo ruožtu paskelbė, kad išsiunčia iš šalies du čia reziduojančius JAV aukščiausio rango diplomatus, ir pažymėjo, jog šalis tapo „politinio ir finansinio linčo“ auka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius