Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

R.T.Erdoganas pripažįsta, kad jo vyriausybė padarė klaidų dėl žemės drebėjimo

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas trečiadienį pripažino, kad jo vyriausybė, reaguodama į galingą žemės drebėjimą, nusinešusį tūkstančius gyvybių, padarė klaidų.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Žinoma, yra spragų. Sąlygos aiškiai matomos. Neįmanoma pasiruošti tokiai nelaimei“, – teigė jis, pateikdamas kol kas tiesiausią atsaką į kaltinimus, esą jo vyriausybė nesugeba užtikrinti pakankamo skaičiaus gelbėtojų ir pagalbos priemonių.

Pasipiktinę gyventojai naujienų agentūrai AFP teigė, kad valstybinės agentūros nesugeba laiku pristatyti maisto, palapinių ar įrangos, reikalingos išgyvenusiųjų paieškai.

AFP korespondentai matė, kaip stipriai nukentėjusiose vietovėse prislėgti asmenys plikomis rankomis po griuvėsiais ieškojo savo artimųjų.

Turkiją ir Siriją pirmadienį supurtė stiprus 7,8 balo žemės drebėjimas, per kurį žuvo mažiausiai 11 700 asmenų, dešimtys tūkstančių buvo sužeisti, o dar milijonai liko be pastogės.

Lankydamasis pietinėje Turkijos Chatajaus provincijoje, kurioje žuvo daugiausiai žmonių, R.T.Erdoganas taip pat atrėmė vietinius kritikus, kurie tvirtino, kad šioje teritorijoje gelbėjimo operacijose dalyvauja per mažai policijos pareigūnų ir karių.

„Kai kurie negarbingi ir nesąžiningi žmonės skelbia melagingus pranešimus, pavyzdžiui, „mes nematėme jokių karių ar policijos Chatajaus provincijoje“, – teigė Turkijos lyderis per televiziją kalbėdamas iš šios provincijos.

„Mūsų kariai ir policija yra gerbiami. Neleisime, kad apie juos taip kalbėtų negarbingi žmonės“, – sakė jis.

R.T.Erdoganas pridūrė, kad šiuo metu provincijoje dirba daugiau kaip 21 000 darbuotojų, įskaitant karius ir policijos pareigūnus, ir pažadėjo, kad „niekas neliks neapsaugotas“.

„Imdamiesi visų būtinų priemonių, imsimės veiksmų nelaimės atveju, kad niekas neliktų po griuvėsiais ir niekas nenukentėtų“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius