Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 30 /19:38

R.T.Erdoganas: Turkija tariasi su Rusija dėl naikintuvų Su-57 įsigijimo

Ankara ir Maskva pradėjo tartis dėl lėktuvų Su-57 pardavimo Turkijai, penktadienį pranešė turkų prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.„Turkija ir Rusija aptaria lėktuvų Su-57 įsigijimą“, – jo žodžius cituoja Anatolijos naujienų agentūra.
Sukhoi Su-57 PAK-FA naikintuvas
Sukhoi Su-57 PAK-FA naikintuvas / „Scanpix“ nuotr.

„Jeigu JAV išsaugos dabartinę poziciją dėl [naikintuvų] F-35, žvelgsime į ateitį“, – pažymėjo R.T.Erdoganas.

Anksčiau jis sakė, jog Turkija svarstys galimybę pirkti rusiškų naikintuvų Su-35 ir Su-57, jei Ankarai nepavyks įsigyti amerikietiškų karinių lėktuvų F-35.

Turkijai, nepaisant JAV protesto, įsigijus rusiškų oro erdvės gynybos sistemų S-400, Vašingtonas uždraudė Ankarai toliau dalyvauti F-35 programoje.

„Jei JAV ir toliau taip elgsis F-35 klausimu, patys pasirūpinsime savimi. Ar įsigysime Su-35? F-35? Su-57?“ – pareiškė jis žurnalistams Ankaroje.

Jis pažymėjo, kad Turkijos vyriausybė dar tik pradėjo svarstyti visus galimus variantus.

„Be diskusijų apie Su-35, F-35 ir Su-57 įsigijimą, aiškinamės, kokių priemonių galime imtis mūsų gynybos ir gynybos pramonės labui“, – sakė Turkijos prezidentas.

Jis pridūrė, jog šalis siektų susitarti dėl įrangos bendros gamybos ir palankių paskolų planų.

Turkija ne kartą teigė norinti pradėti pati gaminti ginkluotę, o ne tik pirkti ją iš tokių valstybių kaip Jungtinės Valstijos ir Rusija.

Savo komentarus R.T.Erdoganas išsakė po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu antradienį Maskvos apylinkėse vykusios tarptautinės parodos MAKS, per kurią pristatomi Rusijos karinės ir civilinės aviacijos pasiekimai, kuluaruose.

Turkija buvo užsakiusi per 100 naikintuvų F-35, o šalies gynybos pramonė investavo daug lėšų į naikintuvų vystymą.

Užsienio reikalų ministras Mavlutas Cavusoglu anksčiau penktadienį lankydamasis Osle pareiškė, kad Ankara jau išleido 1,4 mlrd. dolerių F-35 programai.

„Kaip [per birželį vykusį G-20 viršūnių susitikimą] Osakoje Erdoganui sakė [JAV] prezidentas Donaldas Trumpas, blogiausių atveju šie pinigai bus grąžinti Turkijai. Tikimės, kad nepasieksime to etapo“, – kalbėjo M. Cavusoglu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius