Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Tillersonas: Kataro krizė kenkia regioniniam saugumui

JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas antradienį paragino užbaigti ilgiau kaip septynis mėnesius trunkančią Kataro diplomatinę krizę, nes ji kenkia regioniniam saugumui.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bahreinas, Egiptas, Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai Kataro boikotą pradėjo birželį, apkaltinę Dohą parama ekstremistams ir pernelyg glaudžiais ryšiais su Iranu.

Kataras, griežtai atmetantis kaltinimus dėl paramos ekstremistams, kaltina Saudo Arabiją ir jos sąjungininkes arabų šalis siekiant nuversti jo vyriausybę.

R.Tillersonas vieši Kuveite, kur susitiko su kolegomis iš valstybių, priklausančių JAV vadovaujamai karinei koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS) Irake bei Sirijoje.

Jis tvirtino, kad JAV stengiasi išspręsti Persijos įlankos krizę.

„Tokio tipo susiskaldymas yra kontrproduktyvus regiono saugumui“, – pareiškė JAV diplomatijos vadovas per susitikimą su kolega iš Kuveito.

Dujų turtingame Katare veikia didžiausia regione amerikiečių al Udeido karinė bazė, kurioje dislokuota maždaug 10 tūkst. JAV karių.

Šis aerodromas yra labai svarbus kovojant su IS ekstremistais Sirijoje ir Irake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius