Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Tillersonas: Rusija tikriausiai atsakinga už buvusio šnipo S.Skripalio apnuodijimą

Jungtinės Valstijos antradienį pareiškė sutinkančios su savo sąjungininkės Jungtinės Karalystės pozicija, kad Rusija veikiausiai atsakinga už mėginimą nunuodyti buvusį rusų šnipą.
Rexas Tillersonas
Rexas Tillersonas: Rusija tikriausiai atsakinga už buvusio šnipo S.Skripalio apnuodijimą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vašingtonas taip pat pabrėžė, kad už šį nusikaltimą atsakingi asmenys turi sulaukti bausmės.

R.Tillersonas: „Pritariame, kad kaltininkai – tie, kas įvykdė nusikaltimą, ir tie, kas jį užsakė – turi sulaukti atitinkamų rimtų pasekmių. Esame solidarūs su savo sąjungininkais Jungtinėje Karalystėje ir toliau glaudžiai koordinuosime savo atsakomuosius veiksmus.“

„Visiškai pasitikime JK vykdomu tyrimu ir jų nuomone, kad Rusija tikriausiai yra atsakinga už praėjusią savaitę Solsberyje įvykdytą ataką, per kurią buvo panaudota nervus paralyžiuojanti medžiaga“, – sakė valstybės sekretorius Rexas Tillersonas.

„Pritariame, kad kaltininkai – tie, kas įvykdė nusikaltimą, ir tie, kas jį užsakė – turi sulaukti atitinkamų rimtų pasekmių. Esame solidarūs su savo sąjungininkais Jungtinėje Karalystėje ir toliau glaudžiai koordinuosime savo atsakomuosius veiksmus“, – pažymėjo jis.

Prieš paskelbdamas šį pareiškimą valstybės sekretorius paskambino britų užsienio reikalų sekretoriui Borisui Johnsonui aptarti tyrimo dėl praėjusią savaitę Anglijos pietvakariniame Solsberio mieste surengto bandymo nunuodyti buvusį Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininką Sergejų Skripalį ir jo dukrą.

Grįždamas po vizito Afrikoje R.Tillersonas drauge skridusiems žurnalistams sakė, kad Didžiosios Britanijos ministrės pirmininkės Theresos May pareiškimas, esą užpuolikai panaudojo Rusijoje sukurtą kovinę nervus paralyžiuojančią medžiagą, yra tikslus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May Bendruomenių rūmuose
AFP/„Scanpix“ nuotr./Theresa May Bendruomenių rūmuose

„Regis, ta medžiaga iš tiesų iš Rusijos. Šiuo metu man dar nežinoma, ar ji atgabenta iš Rusijos su Rusijos vyriausybės žinia“, – sakė valstybės sekretorius.

„Tokios itin pavojingos medžiagos, kokia buvo panaudota, atgabenimas į kitą šalį, jos atnešimas į viešą vietą suvokiant, kad jos poveikį pajus daugybė žmonių... Sunku patikėti, kad taip galėtų elgtis valstybė“, – kalbėjo jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis teisme Rusijoje

„Tačiau tai yra mums žinoma medžiaga, kuri nėra plačiai paplitusi. Ją turi nedaugelis. Nieko daugiau nenoriu pasakyti“, – pridūrė R.Tillersonas.

Paklaustas, ar ataka prieš vieną NATO narę sulauktų bendro sąjungininkių atsako, R.Tillersonas sakė: „Tai, žinoma, sulauktų atsako. Apsiribosiu pasakęs tai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius