-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.J.Dagys: „Privalome apginti labiausiai socialiai pažeidžiamas gyventojų grupes“

Senatvės pensijos šalyje ir toliau bus didinamos atsižvelgiant į darbo užmokesčio augimą, tačiau Lietuvos ekonomikoje užsitęsus sunkmečiui, pensijų didinimo klausimą laikinai tenka atidėti. Tai pirmadienį Lietuvos pensininkų reikalų tarybos posėdyje Vilniuje pareiškė Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras
Rimantas Jonas Dagys – socialinės apsaugos ir darbo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Prieš rinkimus į Seimą ankstesnioji valdžia prisiėmė nepakeliamą įsipareigojimų naštą ir populistinių paskatų vedina išbarstė „Sodroje“ sukauptą 1,2 mlrd. litų rezervą, – pensininkams kalbėjo R.J.Dagys. – Tai tokio dydžio suma, kuri kasmet skiriama visai krašto apsaugai“.

Jis aiškino, kad prieš Naujuosius metus situacija „Sodroje“ buvo labai įtempta, todėl iš Vyriausybės rezervinio (Stabilizacijos) fondo skirtų 600 mln. litų, pensijoms išmokėti sausio mėnesį buvo panaudota 100 mln. Lt.

Ministras patikino, kad pensijos, kaip ir motinystės (tėvystės) bei kitos išmokos, ir ateityje nebus mažinamos, teigiama Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime spaudai.

Be kita ko, ministras R.J.Dagys teigė, kad Vyriausybės pavedimu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje sudaryta darbo grupė, rengianti planą pesimistiškiausiam scenarijui, jei Lietuvoje ekonominė situacija pablogėtų. „Privalome apginti labiausiai socialiai pažeidžiamas gyventojų grupes, kad šiuo sunkmečiu žmogus pajustų valstybės rūpestį“, – sakė ministras.

Senjorai informuoti, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija toliau finansuos pagyvenusius žmones atstovaujančių nevyriausybinių organizacijų veiklą. Šiemet tam numatyta 242 tūkst. Lt.
Ministras nuramino senjorus, kad kompensacijos už būsto šildymą nemažės, o ministerijos sprendimai bus aptariami drauge su pensininkais. Pastarieji tikino, kad šiuo metu žmones labiausiai kankina nežinia, esą jiems trūksta informacijos.

Senjorai akcentavo, kad pritaria Seimo sprendimui, kuriuo buvo sumažintos „Sodros“ įmokos pensijų fondams nuo 5,5 proc. iki 3 procentų. Šį įstatymo pakeitimą Prezidentas vetavo.

Susitikime su Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vadovais dalyvavo Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos ir Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ atstovai. Lietuvos pensininkų reikalų taryba veikia prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius