-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radiacinis jūros vandens užterštumas šalia Fukušimos-1 elektrinės pasiekė naują rekordą, radiacija spinduliuoja tūkstantis žuvusių kūnų (papildyta 16.00 val.)

Fukušima-1 atominė elektrinė ir toliau teršia aplinką.
Radijacijos lygis Sendajaus mieste kovo 22 dieną. (0,2 mikro sivertai per valandą)
Radijacijos lygis Sendajaus mieste kovo 22 dieną. (0,2 mikro sivertai per valandą) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jei trečiadienį jūros vandens radiacinis užterštumas normas viršijo 3355 kartų, ketvirtadienį jis dar labiau padidėjo. Kaip pranešė Japonijos vyriausybė, jūros užterštumas radioaktyviomis medžiagomis šalia elektrinės padidėjo iki rekordinio lygio. Dabar jis viršija normą 4385 kartų ir vis dar auga.

Viename problematiškiausių – antrajame reaktoriuje – radioaktyvumas siekia vieną tūkstantį milisivertų per valandą (arba vieną sivertą). Tai – keturis kartus daugiau, nei leistina norma elektrinės gelbėtojams.

Radiacinio užterštumo matavimams Japonija kartu su JAV į Fukušimos rajoną jau siunčia 140 karinių specialistų.  JAV taip pat išsiuntė į Japoniją ir robotus, galinčius dirbti ekstremaliomis sąlygomis.

Tūkstančiai radioaktyvių kūnų (papildyta 16.00 val.). Didele Japonijos vyriausybės problema išlieka tūkstančiai žuvusių japonų kūnų. Salos Honšiu (pagrindinė Japonijos sala) šiaurės rytuose gausu iki šiol likusių per stichiją žuvusių žmonių kūnų. Iš pradžių buvo planuojama, kaip šiuos žmones išvežti iš pavojingos zonos. Tačiau tokių planų atsisakyta po to, kai nustatyta, jog šie kūnai spinduliuoja radiaciją.

Vengdami spinduliuotės Japonijos policijos pareigūnai kuria planus, kaip būtų galima deaktyvuoti mirusius žmones ir po to juos palaidoti taip, kad nebūtų apšvitinti aukų artimieji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius