Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Radoslawas Sikorskis: apie tolesnius Rusijos veiksmus Ukrainoje žino tik Vladimiras Putinas

Pasauliui spėliojant, kaip toliau pasisuks konfliktas Ukrainoje, Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis tvirtina, kad tolesnius Rusijos žingsnius šioje šalyje žino vienas vienintelis žmogus – Vladimiras Putinas. „Nes tiek Krymo aneksija, tiek ir šis konfliktas yra jo veiksmai“, – „TVN24“ laidoje kalbėjo R.Sikorskis.
Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis
Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Diplomatija visada turi palikti antrai pusei savo elgesio koregavimo galimybę“, – pasakė Lenkijos užsienio reikalų ministras, paprašytas paprognozuoti, kokie bus tolimesni Rusijos veiksmai ir ar ji apsiribos tik Rytų Ukraina, ar žengs ir tolyn, tarkim, į Baltijos šalis.

Vis dėlto R.Sikorskis mato priežasčių, kodėl Rusija gali tęsti karą Ukrainoje, tačiau tvirtina ne apie viską galįs kalbėti. Ministro teigimu, jam, kaip Lenkijos diplomatijos vadovui, atrodo, kad Rusijai naudingiau būtų toliau nedidinti įtampos Ukrainoje, nes dėl to turi ką prarasti visi – taip pat ir Rusija.

R.Sikorskis mato priežasčių, kodėl Rusija gali tęsti karą Ukrainoje, tačiau tvirtina ne apie viską galįs kalbėti.

R.Sikorskis neslepia, jog Lenkijai svarbu, kad situacija Ukrainoje stabilizuotųsi, o su Rusija vėl būtų atnaujintas bendradarbiavimas, tačiau jei agresija tęsis – į tai tikrai bus reaguojama.

Anot ministro, sunku prognozuoti tolesnius V.Putino žingsnius Ukrainoje: „Tai žino tik vienas žmogus – Rusijos prezidentas, nes tiek Krymo aneksija, tiek ir šis konfliktas yra jo veiksmai.“

R.Sikorskis paminėjo, kad rusai turi problemų dėl Krymo ir susisiekimo su juo, tad galbūt Rytų Ukrainoje bando išsikovoti atvirą sausumos koridorių į pusiasalį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius