Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ragina mažinti Gvantanamo kalinių izoliaciją

Jungtinių Valstijų gynybos departamento paruoštoje ataskaitoje, kurioje apžvelgtos sąlygos Gvantanamo įlankos kalėjime, ragina sušvelninti čia kalinčių asmenų izoliaciją.
Gvantanamo kalėjime terorizmu įtarimi asmenys kankinti muzika.
Gvantanamo kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša BBC, Pentagono ataskaitoje taip pat pažymima, kad suimtiesiems turėtų būti leidžiama daugiau bendrauti ir turėtų būti suteikta daugiau galimybių kūrybai. Ši ataskaita pasirodė po naujojo JAV teisingumo ministro Erico Holderio apsilankymo minėtoje įkalinimo įstaigoje Kuboje.

Praėjusį mėnesį Jungtinių Valstijų prezidentas Barackas Obama pasirašė dekretą, kuriuo nurodoma per metus uždaryti Gvantanamo kalėjimą. Čia iki šiol kali apie 250 asmenų, įtariamų teroristine veikla. Tarp jų buvo Didžiosios Britanijos kalinys, kuris pirmadienį buvo grąžintas į šią šalį. Etiopijoje gimęs 30-metis Binyamas Mohamedas Gvantanamo kalėjime praleido daugiau nei ketverius metus ir teigia buvęs kankinamas. B.Mohamedas – pirmasis iš Gvantanamo paleistas kalinys JAV prezidentu tapus B.Obamai.

Pentagono ataskaitoje taip pat teigiama, kad Gvantanamo kalėjime laikomasi Ženevos konvencijoje įtvirtintų elgesio su kaliniais nuostatų. Vis dėlto čia pat akcentuojama, kad kaliniams turi būti leista daugiau tarpusavyje bendrauti. Ne vienas jų vienutėse priverstas praleisti 23 val. per parą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius