-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Raimonda Murmokaitė: svarbiausias ginklas kovoje su terorizmu – teisė

„Teroristai klesti ten, kur vyrauja nebaudžiamumas ir teisės normų nesilaikymas, tad siekiant veiksmingai su tuo kovoti, reikia pasitelkti visą teisės galią“, – teigia ambasadorė Raimonda Murmokaitė, Lietuvos nuolatinė atstovė JT.
Jungtinių Tautų Kovos su terorizmu komiteto susitikimas
Jungtinių Tautų Kovos su terorizmu komiteto susitikimas / JT/Devra Berkowitz nuotr.

Jungtinių Tautų Kovos su terorizmu komitetas, kuriam pirmininkauja Lietuvos atstovė, atsiliepdamas į Prancūzijos nuolatinės atstovybės JT iniciatyvą, antradienį surengė atvirą susitikimą su Prancūzijos teisingumo ministre Christiane Taubira, kurio metu aptarta teisės viršenybės svarba kovojant su terorizmu, informuoja Užsienio reikalų ministerija.

JT rezoliucijos įpareigoja valstybes rinktis tas kovos su terorizmu priemones, kurios nepažeidžia tarptautinės žmogaus teisių ir humanitarinės teisės normų, – R.Murmokaitė.

Pasak Lietuvos ambasadorės, mirtinos atakos Paryžiuje dar kartą priminė, kad teroristai gali smogti bet kur ir bet kada.

„Jų neapykantos ir mirties ideologija pritraukia sekėjus iš viso pasaulio. Jų veikla kinta ir adaptuojasi, tad ir mes turime prisitaikyti, reaguoti greičiau ir stipriau tiek nacionaliniu, regioniniu, tiek tarptautiniu lygiu. Visos JT kovos su terorizmu pajėgos turi sutelkti pastangas, kad atsakas į grėsmes būtų visapusis, efektyvus ir nuoseklus“, – teigė ambasadorė.

Ji pridūrė, kad JT rezoliucijos įpareigoja valstybes rinktis tas kovos su terorizmu priemones, kurios nepažeidžia tarptautinės žmogaus teisių ir humanitarinės teisės normų.

Posėdyje pasisakiusi Prancūzijos teisingumo ministrė Christiane Taubira pristatė Prancūzijos teisines priemones, kurias šalis įdiegė, siekdama efektyviau kovoti su terorizmu. Pasak ministrės, labai svarbu užtikrinti policijos ir teisminės valdžios bendradarbiavimą, kovoti su radikalizacija, neapykantos ir nesantaikos kurstymu, socialine atskirtimi, nelygybe bei marginalizavimu.

Posėdžio dalyvių pasisakymus apibendrinęs JT Generalinio sekretoriaus pavaduotojas Janas Eliassonas pabrėžė, kad tarptautinė bendruomenė kovoje su terorizmu turi išlikti vieninga, nepaisant teroristų bandymų skleisti baimę vykdant vis brutalesnius nusikaltimus.

JT Kovos su terorizmu komitetui Lietuva pirmininkauja 2014–2015 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius