Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramiajame vandenyne užsidegus laivui 1 įgulos nario ieškoma, 16 išgelbėti

Ramiajame vandenyne užsidegus iš Japonijos į Havajus automobilius plukdžiusiam laivui dingo vienas iš jo iššokęs įgulos narys, 16 buvo išgelbėti, o dar keturi, kuriems į nelaimės vietą atskubėję laivai nuleido gelbėjimo ratus, „nereaguoja į aplinką“, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Ramusis vandenynas
Ramusis vandenynas/Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

198 metrų ilgio laivo „The Sincerity Ace“ įgulą sudarė 21 narys. Gaisras iš Japonijos į Havajus plaukusiame laive įsiplieskė pirmadienį, jam esant maždaug už 3 333 km į šiaurės vakarus nuo Honolulu. .

JAV pakrančių apsaugos tarnyba koordinavo pagalbos veiksmus su prekybiniais laivais.

Laivams pavyko išgelbėti 16 įgulos narių. Iš laivų taip pat buvo išmesti virvėmis pririšti gelbėjimo ratai keturiems vandenyje buvusiems įgulos nariams, tačiau šie prie jų nepriplaukė.

„Jei vandenyje esantis asmuo negali už kažko užsikabinti, tie laivai... nelabai gali jiems juo nors padėti“, – sakė Pakrančių apsaugos tarnybos atstovas spaudai Matthew Westas.

Jis paaiškino, kad kai kurių didžiulių laivų apatinis denis yra maždaug 7,6 metro virš vandens.

Keturi minėti įgulos nariai buvo be gelbėjimo liemenių, pridūrė M.Westas.

Su Panamos vėliava plaukiojantis „The Sincerity Ace“ priklauso Japonijos laivybos kompanijai „Shoei Kisen Kaisha Ltd.“. Trečiadienį gaisras laive dar nebuvo užgesintas, sakė įmonės atstovas Darrellas Wilsonas.

JAV karinio jūrų laivyno lėktuvas žvalgo 10 800 km teritoriją, ieškodamas dingusio jūreivio. Tačiau galimybių jam nutūpti nėra, sakė M. Westas. Snot jo, arčiausiai esantiems Pakrančių apsaugos tarnybos laivams iki nelaimės vietos yra ne viena diena kelio. Kol kas neaišku, kaip planuojama iškelti iš vandens keturis minėtus įgulos narius.

„Shoei Kisen Kaisha Ltd.“, kurios būstinė yra Imabaryje Šikoku saloje, pasiuntė į nelaimės vietą vilkikus, tačiau jie tą rajoną turėtų pasiekti ne anksčiau kaip po keturių dienų, sakė S.Wilsonas.

Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius