Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramiojo vandenyno gelmėse rastas nuskendęs JAV karinių pajėgų lėktuvas

JAV karinės jūrų pajėgos Ramiojo vandenyno dugne surado transporto lėktuvą, kuriam lapkritį nukritus žuvo trys jūreiviai, sakoma šeštadienį paskelbtame Japonijoje besibazuojančio 7-ojo laivyno pranešime.
Archyvinė sudužusio lėktuvo „Grumman C-2A Greyhound“ nuotrauka
Archyvinė sudužusio lėktuvo „Grumman C-2A Greyhound“ nuotrauka / Wikipedia.org nuotr.

Lėktuvas „Grumman C-2A Greyhound“ sudužo Filipinų jūroje lapkričio 22-ąją, JAV Padėkos dienos išvakarėse, pakeliui į lėktuvnešį „USS Ronald Reagan“. Orlaivio nuolaužos buvo aptiktos 5 640 metrų gylyje.

Nuolaužas planuojama iškelti, ir tokia operacija bus vykdoma didžiausiame gylyje per aviacijos istoriją, nurodė Karinės jūrų pajėgos.

Lėktuvas buvo aptiktas praeitą savaitę nusamdyto gelbėjimo laivo, užfiksavusio C-2A avarinio garso švyturio signalus. Pažymėjusi radimo vietą paieškų grupė grįžo į uostą Japonijoje.

Ateinančiomis savaitėmis komanda grįš į tą pačią vietą ir tirs vandenyno dugną šoninio skenavimo sonaru bei per atstumą valdomu povandeniniu aparatu. Planuojama nustatyti teritoriją, kurioje yra pasklidusios nuolaužos, pritvirtinti prie orlaivio tvirtus trosus ir iškelti jį į paviršių, sakoma laivyno pranešime.

„Nors sąlygos labai sudėtingos, bus dedamos visos pastangos susigrąžinti lėktuvą ir mūsų žuvusius jūreivius“, – nurodė, laivynas. Pranešime sakoma, kad šią misiją iš pradžių trikdė nepalankūs orai.

Po katastrofos buvo išgelbėti aštuoni žmonės. Vėliau buvo paskelbta, kad žuvo leitenantas Stevenas Combsas, aviatorius stažuotojas Bryanas Grosso, abu gyvenę Floridoje, taip pat aviatorius Matthew Chialastri iš Luizianos.

Elizabeth Combs sakė, kad jos brolis pilotavo šį lėktuvą ir sugebėjo jį nutupdyti ant vandens, todėl aštuonis žmones pavyko išgelbėti. Karinės jūrų pajėgos pareiškė, kad S.Combso veiksmai buvo „didvyriški“.

Avarijos priežastis tebėra tiriama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius