-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rasizmas Italijoje: ministrė palyginta su orangutangu

Italijos senatorius, priklausantis integracijos politika ne itin garsėjančiai populistinei Šiaurės Lygos partijai, žengė gerokai per toli. Konge gimusią ministrę jis palygino su orangutangu, skelbia „Die Welt“.
Cecile Kyenge
Cecile Kyenge / Reuters/Scanpix nuotr.

Tokį palyginimą senatorius Roberto Calderoli skyrė pirmajai juodaodei šalies ministrei ir sulaukė aštrios kritikos. Anot laikraščio „Corriere della Sera“, Konge gimusi Cecile Kyenge jam panaši į beždžiones.

Premjeras Enrico Letta pasipiktino tokiu palyginimu, jo teigimu, pasisakymas yra visiškai nepriimtinas ir peržengiantis visas ribas. Dar vienas kabineto narys, Dianperro D’Alia žiniasklaidai teigė, jog senatoriaus teiginys yra rasistinis pasisakymas.

Senatorius R.Calderoli yra Senato pirmininko pavaduotojas ir prieš imigraciją pasisakančios Šiaurės Lygos narys. Jis žengė gerokai per toli pareikšdamas ir tai, jog C.Kyenge gerai padarė, jog tapo ministre, tačiau verčiau pabandytų to paties siekti savo šalyje. Savo politika moteris esą daugeliui nelegalių imigrantų perša mintį, jog Italijoje jie gali atrasti Ameriką.

Savo palyginimą su orangutangu pats senatorius pavadino pokštu ir teigė, jog ministrė neturėtų įsižeisti. Pati C.Kyenge nutylėjo. Moteris teigė neturinti, ką politikui pasakyti. Vienai agentūrai moteris sakė nepriimanti politiko pasisakymo asmeniškai, tačiau apgailestavusi, koks vaizdas sudaromas apie Italiją.

R. Calderoli yra žinomas provokacijų meistras. 2006 metais dėl antiislamiškų žodžių jam teko atsistatydinti iš reformų ministro pareigų, kurias užėmė tuometinėje Silvio Berlusconi vyriausybėje.

Pasiūlymas išprievartauti

Rasistiniu taikiniu integracijos ministrė tampa ne pirmą kartą nuo to laiko, kai šių metų pradžioje pradėjo eiti pareigas.

Prieš mėnesį buvo paviešinta informacija apie grasinimus nužudyti C.Kyenge. Viena Šiaurės Lygos narė per socialinį tinklą paragino, jog kas nors galėtų išprievartauti ministrę, esą, kad ši suprastų, ką jaučia smurto aukos. Tokį pareiškimą paskelbusiai politikei Dolores Valandro teko palikti partiją.

48-erių C.Kyenge į Italiją studijuoti medicinos atvyko prieš tris dešimtmečius. Akių chirurgė šiuo metu su vyru ir dviem vaikais gyvena Modenoje.

Italijoje šiuo metu itin aršiai diskutuojama imigracijos ir integracijos klausimais. Šalyje 7,5 proc. žmonių yra užsieniečiai, 1990-iais tokių buvo apie du procentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius