Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ratko Mladičius išvestas iš teismo salės už trukdymą liudininkui duoti parodymus

Buvęs Bosnijos serbų pajėgų vadas Ratko Mladičius buvo išprašytas iš Jungtinių Tautų (JT) karo nusikaltimų teismo posėdžio trečiadienį už tai, kad ginčijo 1995 metų Srebrenicos žudynių liudininko siaubą keliančius parodymus.
Ratko Mladičius teisme
Ratko Mladičius teisme / AP/„Scanpix“ nuotr.

R.Mladičius, kuriam Hagos teismas yra pateikęs įvairių kaltinimų, tarp jų kaltinimą genocidu per 1992-1995 metų Bosnijos karą, pradėjo iš savo vietos murmėti, kai liudininkas pasakojo apie Srebrenicos žudynes, žiauriausias Europoje po Antrojo pasaulinio karo.

Pranešimai apie R.Mladičiaus replikas, išsakytas Tarptautinio tribunolo buvusiai Jugoslavijai (TTBJ) salėje, yra prieštaringi. Liudininkai pasakojo girdėję, kaip palikdamas teismo salę jis ištarė žodį „melas“ ir  dar vieną necenzūrinį keiksmažodį.

Tačiau R.Mladičiaus advokatas tvirtina, kad buvęs Bosnijos serbų generolas tik apkaltino liudytojus, esą savo parodymus jie „išmoko mintinai“.

„Nėra reikalo aiškinti, kad tokio tipo komentarai yra nepriimtini“, – pareiškė akivaizdžiai suirzęs teisėjas Alphonsas Orie, nurodęs išvesti R.Mladičių iš salės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius