Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labdaros komitetas: Vakarų Afrikai išgelbėti liko 60 dienų

Vakarų Afrikoje vos už 60 dienų kils humanitarinė katastrofa, perspėjo Reagavimo į stichines nelaimes komitetas (Disasters Emergency Committee). Dėl to komiteto atstovai kreipėsi į britus – tik jų aukos gali padėti užkirsti kelią Ebolos viruso plitimui ir padėti susitvarkyti su padariniais, rašo „The Independent“.
Ebolos virusas
Ebolos virusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Reagavimo į stichines nelaimes komitetas – grupė, jungianti 13 labdaros organizacijų, tokių kaip „Oxfam“, Britų Raudonasis Kryžius ir „Gelbėkit vaikus“. Jos atstovai pirmą kartą kreipėsi į šalies gyventojus, kad jie padėtų įveikti didelio masto krizę.

Trečiadienį Didžiojoje Britanijoje grupės kreipimąsi transliuoja visi didieji televizijos kanalai. Grupė teigia, kad iš suaukotų lėšų būtų remiami gydymo centrai, medikai aprūpinami apsaugos priemonėmis ir apranga, lėšos skiriamos našlaičiams, kurių tėvus pasiglemžė Ebolos virusas.

„Per 50 metų savo gyvavimo istoriją komitetas kreipėsi į visuomenę dėl humanitarinių nelaimių, sukeltų potvynių, bado, žemės drebėjimų, taifūnų ir karo. Niekada nesikreipėme dėl ligos protrūkio – iki šiol, – teigia komiteto vadovas Saleh'as Saeedas. – Vakarų Afrikoje mes matome, kad liga sukelia ne tik medicininę krizę, bet ir humanitarinę nelaimę. Jeigu nesiimsime skubių veiksmų Ebolos sustabdymui ir pagalbai tiems, kuriuos paveikė krizė, Vakarų Afrikos dalys per 60 dienų susidurs su katastrofa.“

Nuo Ebolos viruso protrūkio jau mirė daugiau nei 5 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius