Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rekordas: kanadietis snaiperis mirtiną kulką į IS teroristą paleido iš 3,5 km

Kulka, nuskriejusi 3 450 metrų per mažiau nei 10 sekundžių pasiekė savo tikslą: teroristų organizacijos „Islamo valstybė“ narys Irake praėjusį mėnesį buvo nukautas.
Kanadietis snaiperis
Kanadietis snaiperis / Kanados kariuomenės nuotr.

„The Globe and Mail“, kuriam šią informaciją atskleidė šaltiniai, rašo, kad rekordą pagerinęs šūvis buvo paleistas kanadiečio snaiperio. Ankstesnį britui priklausiusį rekordą jis pagerino beveik kilometru.

Snaiperis priklauso Kanados specialiosios paskirties pajėgoms, kurios dalyvauja JAV vadovaujamos koalicijos kovoje su IS džihadistais. Rekordinį šūvį jis paleido praėjusį mėnesį Irake, teigė šaltiniai. Tiek kario, tiek šaltinių tapatybės nėra atskleidžiamos dėl saugumo priežasčių.

Skelbiama, kad jis naudojo „McMillan TAC-50“ ginklą, kuriuo iššovė iš daugiaaukščio pastato. Taikantis iš tokio atstumo, snaiperis turi įvertinti daug aplinkybių – vėjo greitį, kiek kulka pažemės skriedama, netgi į Žemės išlinkimą.

„Šis šūvis iš tiesų sutrukdė IS ataką prieš Irako pajėgas“, – sakė šaltinis, aiškindamas, kad džihadistai liko pasimetę, nes net nenutuokė, iš kur į juos buvo šauta.

Kanada kovoje su IS dalyvauja nuo 2014-ųjų. Už tai džihadistai yra paraginę rengti atakas šioje šalyje. Kelios buvo surengtos – pavyzdžiui, 2014 m. spalį užpuolikas automobiliu trenkėsi į Kanados karius, vieną jų užmušė. Prieš kelis mėnesius iš šio užpuoliko buvo atimtas pasas už tai, kad jis išreiškė palankumą IS ir norą keliauti į Iraką. Po kelių dienų kitas IS sekėjas nušovė karį ir įsiveržė į parlamentą, kur buvo nukautas. Premjeras sakė, kad ataka buvo motyvuota Kanados dalyvavimo kare su IS.

Naujasis rekordas, anot „The Globe and Mail“, reiškia, kad net trys kanadiečiai yra penketuke šaulių, kurie priešą nukovė iš didžiausio atstumo:

  1. Kanadietis Irake (2017): 3 450 m
  2. Britas Craigas Harrisonas Afganistane (2009): 2 475 m
  3. Kanadietis Robas Furlongas Afganistane (2002): 2 430 m
  4. Kanadietis Arronas Perry Afganistane (2002): 2 310 m
  5. JAV snaiperis Brianas Kemeris Irake (2004): 2 300 m

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius