-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis plėšiko Kanuose grobis vertas apie 103 mln. eurų

Įspūdinga brangenybių vagystė Prancūzijos Žydrojo Kranto kurorte Kanuose įvertinta 103 mln. eurų, pirmadienį pareiškė teisėsaugininkai apie vieną didžiausių pasaulyje brangenybių vagystę.
Policininkas nusikaltimo vietoje
Policininkas nusikaltimo vietoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš pradžių, po apiplėšimo ištaigingame „Carlton“ viešbutyje sekmadienį vidury dienos, buvo nurodyta, kad grobis siekia apie 40 mln. eurų.

Per tą įžūlų apiplėšimą ginkluotas vyras apsaugininkų nesustabdytas įėjo pro pagrindines viešbučio duris ir pavogė papuošalų iš Izraelio milijardieriaus Levo Levievo juvelyrikos namų parodos.

Tai maždaug tokio paties masto apiplėšimas kaip ir didžiausia pasaulyje papuošalų vagystė, kuri buvo įvykdyta 2003 metais Belgijoje ir kurios grobis vertinamas maždaug 100 mln. eurų.

Tai taip pat didžiausia deimantų vagystė Prancūzijoje, užtemdanti 2008 metų incidentą, kai trys vyrai pavogė kone visus juvelyrikos parodos Paryžiuje eksponatus, vertus 85 mln. eurų.

„Viskas įvyko labai greitai ir be jokio smurto“, – sakoma sekmadienį paskelbtame prokuratūros pranešime apie vagystę Kanuose.

Jame priduriama, kad pusiau automatiniu pistoletu ginkluotas plėšikas paspruko su papuošalų ir deimantais inkrustuotų laikrodžių prikrautu portfeliu.

Policija nurodė, kad jai nebuvo pranešta apie tokią vykstančią parodą. Teisiškai to nereikalaujama, bet būtų įprasta standartinė procedūra tokiems prabangiems viešbučiams kaip „Carlton“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius