-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rengiama dar viena Ukrainos išdavystė: ES gali atšaukti dalį sankcijų Rusijai?

Europos Sąjunga rugsėjo 30 d. gali peržiūrėti įvestas sankcijas Rusijai. Kaip Rusijos dienraščiui „Kommersant“ teigė šaltinis ES institucijose, sprendimą dėl kai kurių sankcijų atšaukimo Briuselyje priims ES šalių atstovai.
Rusijos sankcijos turės įtakos Lietuvos darbo rinkai
ES gali atšaukti dalį sankcijų Rusijai? / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ES diplomatijos vadovės Catherine Ashton atstovė spaudai Maja Kocijančič negalėjo patvirtinti šios informacijos, bet paminėjo, kad iki rugsėjo 30 dienos ES užsienio politikos tarnyba privalo pateikti ataskaitą apie paliaubų susitarimo Rytų Ukrainoje įgyvendinimą.

Susipažinus su ataskaita bus sprendžiama dėl sankcijų likimo. Pažymėta, jog gali būti priimtas sprendimas Maskvai įvestus apribojimus pamažu panaikinti.

Kol kas nėra žinoma, ar galima būtų tikėtis atsakomojo Kremliaus žingsnio, jeigu Briuselis nuspręstų kai kurias sankcijas atšaukti.

Vis dėlto šaltinis pabrėžė, kad tai nereiškia, jog sankcijos būtų atšaukiamos tokiais blokais, kokiais ir buvo įvestos. Be to, iš karto po Krymo okupacijos įvesti apribojimai Maskvai ir toliau liks galioti.

Kol kas nėra žinoma, ar galima būtų tikėtis atsakomojo Kremliaus žingsnio, jeigu Briuselis nuspręstų kai kurias sankcijas atšaukti. Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad kol kas nėra žinoma, kaip Maskva sureaguotų į tokį ES sprendimą.

„Kol kas atsakymo nėra. Šį klausimą reiktų adresuoti ES“, – teigė D.Peskovas.

Apie tai, jog sankcijos gali būti atšauktos, jau anksčiau, rugsėjo 12 d., buvo pareiškęs ES Tarybos prezidentas Hermanas Van Rompuy. Jis tikino, kad sankcijos gali būti atšauktos priklausomai nuo situacijos Rytų Ukrainoje, kurioje Rusija vykdo karinę agresiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius