Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reporteriai be sienų“ apie J.Khashoggi mirtį: nesuteikite Saudo Arabijai „leidimo žudyti“

Saudo Arabijai pripažinus, kad žurnalistas Jamalas Khashoggi mirė šalies konsulate Turkijoje, tarptautinė bendruomenė privalo ir toliau daryti spaudimą Rijadui, šeštadienį pareiškė už žiniasklaidos laisvę kovojanti tarptautinė nevyriausybinė organizacija „Reporteriai be sienų“.
Jamalas Khashoggi
Jamalas Khashoggi / „Scanpix“/AP nuotr.

Rijadas turi atsakyti už J. Khashoggi mirtį ir kitų žurnalistų įkalinimą, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Paryžiuje įsikūrusios organizacijos generalinis sekretorius Christophe'as Deloire.

„Jeigu bus mėginama atsikratyti spaudimo Saudo Arabijai ir sutikti su kompromisine politika, karalystei, kuri vykdyti tyrimus ir pradėti debatus drįstančius žurnalistus sodina į kalėjimus, plaka juos botagais, pagrobia ir net nužudo, bus duotas „leidimas žudyti“,“ – parašė jis.

„Dabar, kai buvo pripažinta, kad J.Khashoggi yra negyvas, tikimės, kad Saudo Arabijai bus ir toliau ryžtingai ir nuolat daromas didelis spaudimas, kad būtų sužinota visa tiesa apie šį atvejį ir būtų paleisti Saudo Arabijos žurnalistai, kuriems buvo skirtos beprotiškos ir siaubingos bausmės“, – pridūrė jis.

Anksčiau atkakliai tai neigusi, Saudo Arabija šeštadienį visgi pripažino, kad režimą kritikavęs J.Khashoggi per neva muštynes buvo nužudytas šalies konsulate Stambule.

Jo mįslingas dingimas Saudo Arabiją įstūmė į vieną didžiausių tarptautinių krizių.

Turkijos žiniasklaida Rijadą apkaltino nužudžius žurnalistą ir supjausčius jo palaikus.

Straipsnius „The Washington Post“ rašęs J.Khashoggi nuo 2017 metų gyveno Jungtinėse Valstijose.

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas penktadienį paragino „skubiai, nuodugniai ir skaidriai ištirti“ J.Khashoggi mirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius