-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Respublikonų saugumo ekspertai atvirame laiške pasisakė prieš D.Trumpą

Atvirame laiške, kurį pasirašė 50 Respublikonų nacionalinio saugumo ekspertų, įspėjama, kad partijos nominuotas kandidatas Donaldas Trumpas „būtų neatsargiausias prezidentas“ Jungtinių Amerikos Valstijų istorijoje.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Grupė, kuriai priklauso ir buvęs CŽA vadovas Michaelas Haydenas, sakė, kad D.Trumpui „trūksta charakterio, vertybių ir patirties“ būti prezidentu, skelbia BBC.

„Nė vienas iš mūsų nebalsuos už D.Trumpą“, – rašoma laiške.

Atviras laiškas pasirodė po to, kai aukštas pareigas užimantys respublikonai pareiškė nepripažįstantys D.Trumpo. Kandidato į prezidento postą pareiškimai ne kartą kirtosi su ilgametės Respublikonų partijos užsienio politikos principais.

D.Trumpas išreiškė abejones, ar JAV ir toliau turėtų atlikti savo įsipareigojimus NATO, pritarė kankinimų naudojimui ir pasiūlė Pietų Korėjai bei Japonijai apsiginkluoti branduoliniais ginklais.

„Jis silpnina JAV, kaip laisvo pasaulio lyderio, moralinį autoritetą, – toliau dėstoma laiške. – Atrodo, kad jam trūksta pamatinių žinių ir tikėjimo JAV Konstitucija, JAV įstatymais ir JAV institucijomis, įskaitant religinę toleranciją, žiniasklaidos laisvę ir nepriklausomus teismus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius