Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Reuters“: JAV šią savaitę planuoja skelbti sankcijas Rusijos oligarchams

Naujienų agentūros „Reuters“ šaltinių teigimu, Jungtinės Amerikos Valstijos šią savaitę planuoja paskelbti sankcijas Rusijos oligarchams pagal įstatymą, baudžiantį Maskvą už kišimąsi į 2016 metų Amerikos prezidento rinkimus. Toks žingsnis būtų iki šiol agresyviausias amerikiečių manevras prieš Rusijos verslo elitą.
Vladimiro Putino ir Donaldo Trumpo susitikimas
Vladimiro Putinas ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sankcijos greičiausiai smogtų artimam Rusijos prezidento Vladimiro Putino patikėtinių ratui, nors JAV vadovas Donaldas Trumpas vis dar neslepia vilties sutarti su kleptokratiškuoju lyderiu.

Amerikoje D.Trumpas sulaukia aršios kritikos dėl nenoro nubausti Rusiją dėl kišimosi į rinkimus ir kitų , o specialusis prokuroras Robertas Muelleris tiria, ar milijardieriaus kampanijos komanda galėjo būti susimokiusi su Kremliumi. D.Trumpas tokius įtarimus neigia.

Dviejų „Reuters“ šaltinių teigimu, sankcijas JAV gali paskelbti jau ketvirtadienį. Kovo 15-ąją Vašingtonas jau pranešė apie sankcijas 19 asmenų ir 5 rusiškiems verslams už kibernetines atakas.

Tuo tarpu iš viso keturi šaltiniai teigė, kad sankcijos bus pritaikytos pagal Įstatymą dėl atoveikio Amerikos priešininkams per sankcijas (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, CAATSA).

Šį teisės aktą patvirtino ir respublikonai, ir demokratai, kurie norėjo nubausti Rusiją už Krymo aneksiją, intervenciją Sirijos kare ir kišimąsi į JAV prezidento rinkimus 2016-aisiais.

JAV ir Rusijos santykiai dar labiau pablogėjo Vakarams apkaltinus Maskvą organizavus išpuolį panaudojant nervus paralyžiuojančias dujas Jungtinės Karalystės Solsberio mieste prieš buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis prekybos centre Selsburyje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Sergejus Skripalis prekybos centre Selsburyje

Kovo 26-ąją JAV ir nemažai Europos šalių, įskaitant Lietuvą, paskelbė išsiunčiančios kartu sudėjus daugiau nei 150 Rusijos žvalgybininkų, dirbusių po diplomatine priedanga. Vien Vašingtonas išsiuntė 60 rusų.

Tiesa, Baltieji rūmai ir Iždo departamentas „Reuters“ kol kas atsisakė patvirtinti, kad bus skelbiamos papildomos sankcijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius