Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Režisierius Emiras Kusturica Rusijos aneksuotame Kryme žada surengti savo grupės koncertą

Žinomas serbų režisierius Emiras Kusturica sekmadienį atvyko į Rusijos aneksuotą Krymo pusiasalį, kur žada surengti savo grupės „No Smoking Orchestra“ koncertą. Dukart pelnęs Kanų kino festivalio pagrindinį apdovanojimą „Auksinę palmės šakelę“, kino kūrėjas pasirodys Krymo Juodosios jūros kurorte Jaltoje.
Emiras Kasturica
Emiras Kasturica / Asmeninio archyvo nuotr.

„Žinau, kad Jaltoje yra nuostabūs vaizdai ir gražios merginos“, – Simferopolio oro uoste nusileidusį E.Kusturicą citavo valstybinė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Pernai režisierius per ceremoniją Kremliuje iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino gavo valstybinį apdovanojimą – Draugystės ordiną. Rusija ir Serbija palaiko itin artimus kultūrinius ryšius.

Anksčiau šį mėnesį per interviu su Kremliaus finansuojama televizija RT E.Kusturica gyrė V.Putino „švelnų būdą“ ir tvirtino, kad jis privertė savo šalį didžiuotis istorija bei kultūra.

Režisierius dėl šios kelionės veikiausiai susidurs su griežta Ukrainos tvarka, taikoma asmenims, apsilankiusiems Kryme po 2014-ųjų, kai Rusija atplėšė nuo jos teritorijos šį pusiasalį.

Ukraina leidžia į Krymą vykti tik per tam tikrus patikros punktus ir gavus Kijevo leidimą. Asmenims, į pusiasalį skridusiems iš Maskvos, kaip kad padarė E.Kusturica, buvo uždrausta atvykti į Ukrainą.

Ukrainos saugumo tarnyba nurodė, kad uždraudė į šalį atvykti 140 rusų menininkų, nes šie lankėsi Kryme arba yra viešai reiškę paramą pusiasalio aneksijai.

Per rugpjūtį vyksiantį muzikos festivalį Kryme turėtų pasirodyti vokiečių technomuzikos grupė „Scooter“, kuri buvo itin populiari buvusiose Sovietų sąjungos šalyse paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, ir rusų roko grupė „Leningrad“, teigiama to festivalio tinklapyje.

E.Kusturica Rusijos naujienų portalui „Gazeta.ru“ anksčiau šį mėnesį sakė besirengiantis kurti naują filmą pagal Fiodoro Dostojevskio romanuose gvildenamas temas; jis nurodė, kad filmuoti ketinama Kinijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius