Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rinkimai Baltarusijoje: atėjęs balsuoti gali patrypti ir su šokėjais (nuotraukos)

Minsko Aukštesniojoje technikos mokykloje įsikūrusioje rinkimų apylinkėje dar gali pasvarstyti, už ką atiduoti savo balsą Baltarusijos prezidento rinkimuose – balsavimo vietose kabo plakatai su visų dešimties kandidatų biografijomis. Tačiau jas skaitančiųjų – vienetai. Žmonės sako jau anksčiau nusprendę, kam patikėti šalies valdymą dar ketveriems metams.
Rinkimų apylinkėje laukdami pasirodymo lūkuriuoja jaunieji šokėjai.
Rinkimų apylinkėje laukdami pasirodymo lūkuriuoja jaunieji šokėjai. / M.Nastaravičiaus nuotr.

71–erių Ina pasikalbėti priėjo pati. „Žinau Lietuvą, Šiauliuose, savo senelių gimtinėje, yra palaidotas buvęs mano vyras. Tikrai graži šalis ir gyvenimas ten geresnis, kiek girdžiu“, – lėtai rinkdama žodžius pasakojo moteris ir tartum didžiuodamasi savimi ištarė: „Tikrai balsavau ne už Aliaksandrą Lukašenką“.

Ji suskubo paaiškinti priežastis, kodėl kartu su šeima pasirinko kitą kandidatą. „Mūsų šalyje paprastų žmonių gyvenimas tik blogėja, nebegalime daugiau kentėti, todėl už dabartinį prezidentą nebalsavau. Taip pat ketina elgtis visa mūsų šeima. Pasirinkome vieną opozicijos kandidatų. O A.Lukašenkai metas palikti postą. Nes valdžia nesupranta, kaip skurdžiai gyvena šalies žmonės. Mūsų vaikams siūloma imti kreditus, pirkti butus, namus, kuo daugiau vartoti, tačiau tai visų mūsų gyvenimą tik apsunkins“, – aiškino Ina, per mėnesį gaunanti 670 tūkst. Baltarusijos rublių pensiją – apie 670 litų.

Moters nuomone, A.Lukašenka į valdžią atėjo neskaidriai, ankstesniuosius rinkimus laimėdavo klastodamas rezultatus, tačiau ji neturi vilties, kad šie rinkimai bus kitokie. „Žmogus išbuvo dvi kadencijas, tada surengė referendumą ir užsitikrino galimybes prezidentu dirbti toliau. Manau, kad dabar bus tas pats – kiti kandidatai surinks po kelis procentus balsų, nes daugiau surinkti niekas jiems neleis“, – dėstė pašnekovė, klausdama, ar laikraštis „15min“ nėra valstybinis.

M.Nastaravičiaus nuotr./Minske gyvenanti Galina sako, kad balsuodami už A.Lukašenką žmonės užsitikrina savo šeimos ateitį.
Minske gyvenanti Galina sako, kad balsuodama už A.Lukašenką užtikrina šeimos ateitį.

„Žinote, pas mus čia sunku ką nors kalbėti prieš valdžią. Baisu ją kritikuoti, todėl žiniasklaida aš nelabai pasitikiu“, – atsiduso ji.

A.Lukašenka – „ir dabartis, ir ateitis“

Įmetusi balsavimo biuletenį į urną, Ina iškart pasuko atgal – rinkimų apylinkėje veikiantis bufetas ir  salėje tautinius šokius šokantys vaikai jos nesudomino. Kitiems šis šurmulys visai patinka – nuošaliau strikinėjančių vaikų netildo ir rinkimų apylinkės pirmininkas Michailas Borisovas.

„Jokių pažeidimų kol kas nėra. Viskas vyksta sklandžiai, stebėtojai prižiūri, kaip balsuojama, stebi visą apylinkės komisijos darbą“, – tvirtino jis, užtikrinęs, kad „pažeidimų tikrai nebus, bent jau šioje apylinkėje“.     

Tuo tiki ir 37–erių Galina, balsuoti atėjusi kartu su sūnumi. „Manau, kad viskas bus sąžiningai. Bet jūs, aišku, parašysite, kad pažeidimų vis tiek buvo. Aš balsuoju už A.Lukašenką. Kartu su juo pragyvenome jau 15 metų. Jis – stabilus žmogus, tad ir jo politika užtikrina mūsų šalies judėjimą pirmyn. Auginu sūnų, todėl man labai svarbu, kokioje šalyje jis gyvens. Tikiu, kad A.Lukašenka – ir dabartis, ir ateitis“, – šyptelėjo moteris.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius