Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rinkimų lūžis Australijoje – ar kova su klimato kaita pagaliau įgaus pagreitį?

Šeštadienį, praėjus kelioms minutėms po to, kai žengė į sceną paskelbti apie savo pergalę rinkimuose, būsimasis Australijos ministras pirmininkas leiboristas Anthony Albanese'is pažadėjo klimato kaitą iš politinio konflikto šaltinio paversti šalies ekonomikos augimo generatoriumi.
Rinkimai Australijoje
Rinkimai Australijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Drauge mes galime užbaigti klimato karus, – kalbėjo jis savo šalininkams. – Drauge galime pasinaudoti Australijai atsiradusia galimybe tapti atsinaujinančios energijos supervalstybe.“

Šis komentaras ir jo pergalė – kartu su išaugusia parama dvipartinei sistemai nepriklausantiems kandidatams, kovą su visuotiniu atšilimu laikantiems prioritetu – suteikia vilties, kad Australijos klimato politika pasikeis.

Kiek toli eis ši šalis, priklausys nuo galutinių balsų sumų, kurios vis dar skaičiuojamos.

Tačiau rinkėjams, aktyvistams ir mokslininkams, ilgus metus gyvenusiems neviltyje ir liūdnai stebėjusiems, kaip tvirtai savo gniaužtuose iškastinio kuro pramonė laiko konservatorius, valdžiusius Australiją pastaruosius tris dešimtmečius, šeštadienio rezultatai prilygsta didžiuliam žingsniui pirmyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius