Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rio de Žaneiro oro uostas laikinai pervadintas moterų teisių gynėjos vardu

Rio de Žaneiro pagrindinis oro uostas antradienį paskelbė, kad Tarptautinę moters dieną paminės laikinai pakeisdamas savo pavadinimą garsios kovotojos su smurtu artimoje aplinkoje Marios da Penhos garbei.
Rio de Žaneiro oro uostas
Rio de Žaneiro oro uostas / „Scanpix“/AP nuotr.

Šis tarptautinis oro uostas yra pavadintas Brazilijos muzikos legendos Tomo Jobimo vardu, nors dažniau yra vadinamas Rio de Žaneiro Galeauno oro uostu, bet nuo trečiadienio 10 dienų jis bus Marios da Penhos oro uostas, sakė atstovė Bianca Ferreira.

Prie Tarptautinės moters dienos moterų teisėms akcentuoti minėjimo taip pat prisideda Brazilijos oro linijos GOL, kurių dviejuose lėktuvuose antradienį ir trečiadienį įgulą sudarys vien moterys, sakė B.Ferreira.

Maria da Penha yra brazilų biofarmacininkė, patyrusi brutalų savo vyro smurtavimą. Vyras ją net bandė nušauti, o kitą kartą – nužudyti elektros srove. Ji kovojo už teisingumą teismuose, o 2006 metais buvo priimtas „Marios da Penhos įstatymas“ prieš smurtą moterų atžvilgiu artimoje aplinkoje.

Laikinu oro uosto pavadinimo pakeitimu siekiama „sukelti diskusijas dėl klausimų, susijusių su moterų teisėmis, pasinaudojant poveikiu, kurį gali padaryti oro uostas dėl didelio žmonių, kasdien pereinančių terminalus, skaičiaus“, sakoma oro uosto pareiškime.

Braziliją, kurioje smurto mastas yra vienas didžiausių pasaulyje, yra krečiama smurto prieš moteris.

Pernai didelės apimties tyrimas parodė, kad 2014 metais buvo nužudytos 4 757 moterys: 11,6 proc. daugiau nei prieš dešimtmetį. Fizinis priekabiavimas ir puldinėjimai yra dažna problema viešose vietose. Policijos duomenimis, per neseniai vykusias Rio de Žaneiro karnavalo šventes tokie užpuolimai įvykdavo vidutiniškai kas keturias minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius