Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruandos opozicijos lyderė netikėtai paleista iš kalėjimo

Ruandos opozicijos lyderė Victoire Ingabire šeštadienį, kartu su 2 tūkst. kitų kalinių, netikėtai buvo paleista prezidento Paulo Kagame nurodymu.
Victoire Ingabire
Victoire Ingabire / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kaliniai

„Dėkoju prezidentui, kuris mane išlaisvino. Tai yra politinės erdvės atvėrimo Ruandoje pradžia, bent jau aš taip tikiuosi“, – išėjusi iš kalėjimo sakė V.Ingabire. Ji taip pat paragino P.Kagame „paleisti kitus politinius kalinius“.

Netikėtas sprendimas paleisti 2 140 kalinių, įskaitant V.Ingabire ir muzikantą Kizito Mihigo, buvo priimtas po penktadienį įvykusio kabineto posėdžio, per kurį buvo patvirtintas prezidento įsakymas suteikti malonę kaliniams.

V.Ingabire iš Nyderlandų į Ruandą grįžo 2010-aisiais ir norėjo dalyvauti prezidento rinkimuose kaip „FDU-Inkigi“ partijos lyderė.

Tačiau kampanijos metu ji buvo suimta, apkaltinta terorizmu ir išdavyste. Po daug kritikos susilaukusio teismo proceso 2012-aisiais V.Ingabire skirta 10-ies metų laisvės atėmimo bausmė.

Ruandos muzikantas K.Mihigo buvo suimtas 2015-aisiais ir nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme dėl esą rengto bandymo nužudyti prezidentą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Kagame
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas Kagame

P.Kagame faktiškai vadovauja Ruandai nuo 1994-ųjų, kai jo sukilėlių armija sustabdė genocidą. P.Kagame neseniai pakeitė Ruandos konstituciją ir dabar galės vadovauti šaliai iki 2034 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius