Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 10 /2014 05 11

Rumunija ir Ukraina neleidžia Dmitrijaus Rogozino lėktuvui išskristi iš Padniestrės

Rusijos prezidento specialusis atstovas Padniestrėje, vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas, kuris lankosi Tiraspolyje, pasiskundė, kad Ukraina ir Rumunija neleidžia skristi jo lėktuvui šių valstybių oro erdve. Moldova skelbia konfiskavusi D.Rogozino vežtus dokumentus, kuriuose prašoma Maskvos pripažinti separatistinę Padniestrės respubliką.
Dmitrijus Rogozinas
Dmitrijus Rogozinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pareikalavus Junginėms Valstijoms, Rumunija uždarė mano lėktuvui oro erdvę. Ukraina vėl manęs nepraleidžia. Kitą kartą skrisiu Tu-160“, – parašė D.Rogozinas savo „Twitter“ paskyroje šeštadienį.

Tupolevo lėktuvas Tu-160 yra viršgarsinis bombonešis.

Kitoje savo paskyroje, socialiniame tinkle „Facebook“, jis pateikė Ukrainos atsakymo tekstą.

Leidimai oro bendrovės „RusJet“ skrydžiams nebus išduodami dėl šiurkštaus naudojimosi Ukrainos oro erdve taisyklių pažeidimo, būtent – tūpimo uždarame Simferopolio oro uoste, – sakoma šiame tekste.

„Leidimai oro bendrovės „RusJet“ (RSJ) skrydžiams nebus išduodami dėl šiurkštaus naudojimosi Ukrainos oro erdve taisyklių pažeidimo, būtent – tūpimo uždarame Simferopolio oro uoste“, – sakoma šiame tekste.

Vis dėlto, vėliau D.Rogozinas „Twitter“ paskyroje parašė apie savo išvykimą: „Išskrendu nepaisydamas draudimo“.

Anksčiau buvo pranešta, kad ketvirtadienį, gegužės 8 dieną, D.Rogozino lėktuvui neleista kirsti Ukrainos oro erdvės.

„Pasirodo, mums skristi iki Kišiniovo (trunka) pusketvirtos valandos. Per Bulgariją ir Rumuniją. Ukraina savo oro erdvės kirsti neleidžia. Gerai, kad Ukraina – ne Rusija, tektų skristi aplink ilgiau kaip 20 valandų“, – parašė D.Rogozinas „Twitter“ paskyroje.

Moldovos valdžia sekmadienį pranešė, kad D.Rogozinas buvo sulaikytas ir jam neleista išskristi, kadangi jis gabeno dokumentus, kuriuose Maksva raginama pripažinti separatistinę Padniestrės respubliką. Tačiau pats Rusijos vicepremjeras "Facebook" tinkle pareiškė, kad Moldovos valdžiai pavyko perimti tik mažą dalį dokumentų - kitus jis sugebėjo išgabenti į Rusiją.

Dėžė su dokumentais buvo konfiskuota šeštadienį. Po įvykio D.Rogozinas pagrasino, kad visa tai turės rimtų pasekmių Maskvos ir Kišiniovo santykiams.

Padniestrė praktiškai nuo 90-ųjų metų nėra kontroliuojama Moldovos valdžios, nors teisiškai tebėra šios šalies regionas. Padniestrėje dislokuota apie 1,5 tūkst. Rusijos karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius