Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiasi karui

Indija ir Pakistanas penktadienį po pietų pradėjo telkti savo kariuomenes ties siena tarp valstybių.
Suaktyvėję išpuoliai prieš teroristus Pakistane tapo akstinu skirtingų radikaliųjų islamo grupuočių susivienijimui.
Pakistano kariuomenė juda link Indijos sienos. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pakistanas prie sienos su Indija jau išrikiavo pėstininkų brigadą. Sienos link juda ir tankų brigada, Pakistano žiniasklaidai pranešė šaltinis kariuomenėje. Indijos Užsienio reikalų ministerija perspėjo šalies piliečius, kad šie nevyktų į Pakistaną.

Teigiama, kad Pakistano kariuomenė buvo išsiųsta į pasienį po to, kai gavo žvalgybos pranešimų, esą links sienos su Pakistanu juda Indijos kariai.

Oficialūs Pakistano armijos atstovai kariuomenės permetimo nekomentuoja. Negana to, jie tikina, kad jokio Pakistano karių judėjimo prie sienos su Indija nėra. Tačiau Pakistano Gynybos ministerijos vadovai šiandien atšaukė atsargos karininkus ir prisakė jiems prisistatyti į karinius dalinius.

Pakistano Gynybos ministerijos atstovas patikino, kad šalys nenori įsivelti į karinį konfliktą, tačiau pridūrė, esą „Indija neatmeta galimybės panaudoti karinę jėgą prieš Pakistaną“. Oficialusis Islamabadas grasina „atsakyti į bet kokią karinę agresiją“ ir esą todėl kariams liepta judėti Indijos link.

Indija neatmeta galimybės panaudoti karinę jėgą prieš Pakistaną
Indijos premjeras Manmohanas Singhas penktadienį pavakare pradėjo konsultacijas su Indijos armijos vadovybe, pranešė naujienų agentūra AFP. Teigiama, kad Indijos vadovas už uždarų durų aptaria šalies gynybos politiką.

15min.lt primena, kad Indijos ir Pakistano santykiai pablogėjo po lapkričio pabaigoje Mumbajuje (Indija) teroristų įvykdytų aktų, per kuriuos žuvo 179 žmonės. Indijos policijai tuomet pavyko suimti tik vieną teroristą iš 10, nes kiti specialiosios operacijos metu žuvo. Paaiškėjo, kad jis yra iš Pakistano.
 

Nors už išpuolį Mumbajuje atsakomybę prisiėmė niekam iki tol negirdėta teroristinė organizacija, oficialusis Delis teroro Mumbajuje organizavimu apkaltino organizaciją „Lashar -e-Taiba“. Ši grupuotė siejama su viena garsiausių pasaulyje teroristinių organizacijų „Al Qaida“, kurios lyderis Osama bin Ladenas, kaip įtariama, iki šiol yra gyvas ir slapstosi Pakistano kalnuose įkurtoje stovykloje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius