Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai apie savo šalį: Rusija kelia baimę

Beveik kas ketvirtas rusas galvoja, kad kitų šalių žmonės bijo Rusijos. Ypač daug taip galvojančių jaunų žmonių. Nuomonių tyrimą gegužės pabaigoje-birželio pradžioje atliko su Kremliumi susijęs sociologinių apklausų centras VCIOM, rašo tvn24.pl.
Raudonoji aikštė
Maskvos Raudonoji aikštė / „Scanpix“ nuotr.

11 proc. apklaustųjų pareiškė, kad kitos tautos žavisi Rusija, 10 proc. – kad jaučia simpatiją. Bet tik 2 proc. Rusijos piliečių mano, jog jų šalis užsienyje yra mėgstama.

Tyrimo duomenimis, 31 proc. rusų savo krašto jėga laiko visų pirma kariuomenę, o 15 proc. – užsienio politiką ir prezidento Vladimiro Putino autoritetą. 13 proc. apklaustųjų tvirtina, kad Rusija už savo prestižą turi būti dėkinga kultūrai ir tradicijoms.

Rusijos įvaizdis, anot respondentų, kuriamas rengiant didelius sporto renginius ir tarptautines konferencijas, mano 42 proc. apklaustųjų. 41 proc. čia pirmenybę atiduoda politikų ir diplomatų veiksmams, 32 proc. – gebėjimą tinkamai pateikti žiniasklaidoje šalies vidaus įvykius ir Rusijos armijos dalyvavimą tarptautinėse, kaip pavadinta, „taikos palaikymo operacijose“. Kokios tai operacijos – nepatikslinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius