Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusai į teroro aukų Sankt Peterburge pagerbimo koncertą buvo viliojami pinigais

Ketvirtadienį vakare Sankt Peterburge įvykę teroro akto aukų pagerbimo renginiai neapsiėjo be skandalų. Manoma, kad į šiuos valdžios veiksmus palaikančius mitingus žmonės buvo gabenami už pinigus.
Teroro aukų pagerbimo koncertas Rusijoje
Teroro aukų pagerbimo koncertas Rusijoje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Rusijos dienraštis „Novaja gazeta“ tinklapyje, kuriame ieškoma žmonių renginiams, atrado skelbimą, kuriame maskviečiai buvo kviečiami į mitingą Sankt Peterburge ir jiems buvo žadamas nemokamas pavėžėjimas ir 400 rublių (7 eurų) užmokestis.

Šis pasiūlymas pasirodė tinklalapyje massovki.net, skiltyje „Maskva. Politinė masuotė“. Korespondentui susisiekus nurodytu telefonu, atsiliepusi mergina patvirtino, kad vežama būtų į gedulo koncertą Sankt Peterburge.

Pasiteiravus, ar reikia kažkaip specialiai apsirengti, ji sakė: „Apsirenkite pagal orą“. Paklausta, kas organizuoja šią kelionę, mergina pyktelėjo, pareiškė, kad visa informacija yra tinklalapyje, bei užbaigė pokalbį.

Jau anksčiau dienraštis „Kommersant“ informavo, kad Kremlius iš vietos valdžios institucijų pareikalavo balandžio 8-ąją surengti mitingus prieš terorizmą. Skelbiama, kad juose turės dalyvauti ir visos parlamentinės partijos.

Manoma, kad tokiu būdu bandoma sustabdyti ir opozicijos organizuojamas protesto akcijas, prieš kelias savaites prasidėjusias didžiuosiuose Rusijos miestuose. Jų metu buvo reikalaujama premjero Dmitrijaus Medvedevo atsistatydinimo ir stambių korupcijos atvejų tyrimo.

Balandžio 3 dieną Sankt Peterburgą sukrėtė teroro aktas, kai sprogmuo buvo detonuotas metro stotyje. Jo metu žuvo 14 žmonių, dar penkios dešimtys buvo sužeisti.

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė, kad sprogdintojas mirtininkas buvo 22 kirgizas Akbardžonas Džalilovas. Konkrečios jo sąsajos su teroristinėmis organizacijomis kol kas nenustatytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius