Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai superka Graikiją

Vokiečių leidinys „Die Zeit“ skelbia, kad rusų investuotojai su didžiuliais finansiniais sunkumais susiduriančioje Graikijoje rodo itin didelį susidomėjimą. Rusai superka viską – nuo viešbučių iki prabangių vilų, paplūdimių, uostų, oro uostų, futbolo klubų, energetikos kompanijų.
Graikijoje galite rasti ir tokių jaukių vietelių, toli nuo turistinių centrų.
Graikija / 123rf.com nuotr.
Temos: 3 Rusai Graikija Rusija

„Rusai, jau įtvirtinę savo įtaką kaimyniniame Kipre, krizę Graikijoje suprato kaip galimybę, – rašoma leidinyje. – Dabar čia parduodama daugybė įmonių ir nekilnojamojo turto.“

Vienas iš tokių verslininkų – 53 metų Ivanas Savidis, „Vieningosios Rusijos“ narys. Jis ne tik investuoja į nekilnojamąjį turtą ar įmones, bet ir nemažai pinigų išleido investicijoms į futbolo klubą PAOK, jis užsiima senų cerkvių restauravimu.

Verslininkas teigia, kad jis nori padėti šiai šaliai, kurią vertina kaip „puikų balansą tarp verslo ir poilsio sielai“. Tiesa, jis neslepia savo nepasitenkinimo, kad Graikijos ateitį lemia tik Europos Sąjunga, o Rusija palikta nuošalyje.

Tiesa, kaip pažymi leidinys, Europos Sąjunga į tokias rusų investicijas Graikijoje žiūri su nerimu, mat bijoma, kad šalis netaptų tokiu rusų lengvatinio apmokestinimo bendrovių rojumi, koks dabar yra Kipras.

„Graikijos įmonių pirkimas lemia ne tik šios šalies likimą. Juk per Graikiją ir Italiją eina dujų tiekimas iš Azerbaidžano į Europą, čia numanoma dujų gavyba, o nemažai Graikijos įmonių yra riebus kąsnis, – rašoma leidinyje.

Patys graikai į rusus ir jų investicijas žiūri optimistiškai. Šalyje daugėja besimokančiųjų rusų kalbą, beveik prie viso parduodamo nekilnojamojo turto – užrašai ir rusų kalba, o nuo 2005 metų rusų turistų skaičius šalyje išaugo 4 kartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius