Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusams apšaudžius Kramatorską žuvo vienas, sužeisti trys asmenys

Rusams antradienį apšaudžius Ukrainos rytinį Kramatorsko miestą žuvo vienas ir buvo sužeisti trys asmenys, pranešė Donecko srities administracijos vadovas Pavlo Kyrylenka.
Po rusų raketų atakos Kramatorske
Po rusų raketų atakos Kramatorske / „Reuters“/„Scanpix“

„Per rytinę raketų ataką Kramatorske vienas žmogus žuvo ir mažiausiai trys buvo sužeisti, – parašė jis platformoje „Telegram“. – Rusai raketomis pataikė į miesto centrą. Preliminariais duomenimis, apgadinti šeši daugiaaukščiai pastatai.“

Įvykio vietoje dirba teisėsaugos pareigūnai ir gelbėtojai.

„Rusijos raketa pataikė į miesto centrą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ savo ruožtu parašė prezidentas Volodymyras Zelenskis.

V.Zelenskio paskelbtame vaizdo įraše matyti policija ir gelbėtojai, dirbantys prie trijų aukštų iš dalies sugriauto mūrinio pastato su išdaužytais langais.

„Blogio valstybė toliau kovoja su civiliais gyventojais“, – sakė V.Zelenskis.

Kramatorskas yra rytiniame pramoniniame Donecko regione, kurio dalis, įskaitant didžiausią miestą, nuo 2014 metų kontroliuoja Kremliaus remiami separatistai.

Vasario pradžioje trys žmonės žuvo ir 20 buvo sužeisti, kai rusų raketa pataikė į gyvenamąjį namą Kramatorsko centre.

2022 metų balandį per raketos smūgį Kramatorsko geležinkelio stotyje žuvo apie 60 bėgančių civilių – tai buvo viena iš kruviniausių invazijos atakų, nukreiptų prieš civilius gyventojus.

Maskva siekia užimti visą regioną po to, kai pernai paskelbė jį Rusijos dalimi.

Rugsėjį Maskva surengė pseudoreferendumus keturiose Ukrainos srityse – Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono – ir pareiškė, kad gyventojai nubalsavo už prisijungimą prie Rusijos, kuri 2022-ųjų vasarį užpuolė savo provakarietišką kaimynę.

Spalio pradžioje Kremliuje įvykusioje ceremonijoje Vladimiras Putinas oficialiai aneksavo šias teritorijas, nors jo pajėgos niekada jų visiškai nekontroliavo.

Jungtinės Tautos pasmerkė „bandymą neteisėtai aneksuoti“ Ukrainos žemes ir paragino tarptautinę bendruomenę „nepripažinti jokių Rusijos paskelbtų sienų pakeitimų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius