Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusas perima britų spaudą

Rusijos bankininkas ir buvęs KGB šnipas Londone perka dar du britų spaudos leidinius.
A.Lebedevui tapus savininku, vieno britų laikraščio reikalai jau pasitaisė.
A.Lebedevui tapus savininku, vieno britų laikraščio reikalai jau pasitaisė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 KGB

Aleksandras Lebedevas jau turi nusipirkęs Londono vakarinį laikraštį „The Evening Standard“, o dabar priartėjo prie baigiamųjų derybų dėl laikraščio „The Independent“ ir jo savaitinio priedo „The Independent on Sunday“ įsigijimo.

A.Lebedevas per visus metus kelis kartus buvo aptaręs galimybę pirkti įtakingą „The Independent“. Derybos atsinaujino, kai leidinys sutarė su kreditoriais restruktūrizuoti savo 1,3 mlrd. eurų skolas. „The Independent“ nuostoliai jau kurį laiką siekė po 10 mln. svarų per metus, o pardavimas nenumaldomai krito. Vien pastarąją savaitę dienraščio paklausa nukrito 14 proc., o savaitgalio priedo – 15,2 proc., palyginti su 2008 metais. Šiuo metu dienraščio tiražas – 190 tūkst., savaitraščio – 159 tūkst. egzempliorių.

Sausį 50 metų rusų milijardierius įsigijo „The Evening Standard“, kurio nuostoliai siekė nuo 10 mln. iki 20 mln. svarų per metus, ir nuo to laiko juos sumažino. Rugsėjį magnatas ėmė platinti laikraštį visiškai nemokamai, tikėdamasis pajamų tik iš reklamos. Nuo to laiko „The Evening Standard“ tiražas išaugo beveik trigubai. Verslininkas įsigijo 75,1 proc. nuostolingo leidinio akcijų už simbolinį mokestį prisiimdamas finansinius įsipareigojimus, kurie tuo metu sudarė apie 12 mln. dolerių.

Panašus likimas gali laukti ir „The Independent“ – A.Lebedevas nupirks leidinio kontrolinį akcijų paketą žadėdamas sutvarkyti jo skolas.

Praėjusio dešimtmečio pradžioje A.Lebedevas dirbo Rusijos ambasadoje Londone. Jis pats prisipažino buvęs rusų specialiųjų tarnybų darbuotojas, tačiau teigė Londone rengęs tik spaudos apžvalgas. Pernai gegužę A.Lebedevas užėmė 358 vietą žurnalo „Forbes“ turtingiausių žmonių sąraše. Jo turtas buvo įvertintas 3,1 mlrd. dolerių. Be kita ko, A.Lebedevas kontroliuoja Nacionalinį rezervų banką ir turi Rusijos aviakompanijos „Aeroflot“ akcijų. 2006 metais jis drauge su buvusius SSRS prezidentu Michailu Gorbačiovu nusipirko 49 proc. Kremlių kritikuojančio laikraščio „Novaja gazeta“ akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius