Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusas tinklaraštininkas įtaria, kad „YouTube“ cenzūruoja šalies opozicijos atstovų įrašus

Populiarus rusas tinklaraštininkas Dmitrijus Ivanovas įrašė vaizdo žinutę „Rusiškas „YouTube“ tarnauja Putinui“, kurioje šios platformos vadovus informuoja apie įtariamą rusiškos jos dalies cenzūravimą, skelbia „Newsru“.
D.Ivanovas įtaria, kad rusiškas „Youtube“ cenzūruojamas
D.Ivanovas įtaria, kad rusiškas „Youtube“ cenzūruojamas / YouTube nuotr.

D.Ivanovas pateikia pavyzdžius atvejų, kai, jo teigimu, nepagrįstai trinami „YouTube“ kanalai. Be to, jis siūlo atkreipti dėmesį į „Kremliaus botų“ veiklą – esą šiuo metu iš esmės neįmanoma platformoje talpinti vaizdo įrašų apie dabartinę politiką Rusijoje.

Televizijos kanalas „Dožd“ jau kreipėsi į „Google“ – milžiną, kuriam priklauso „YouTube“ – biuro Maskvoje atstovą, prašydamas atsakyti į tinklaraštininko užduodamus klausimus.

„Turiu pagrindo manyti, kad rusiškas „YouTube“ segmentas bendradarbiauja su Putino vyriausybe ir specialiai naikina Kremlių kritikuojančius kanalus“, – įraše aiškina D.Ivanovas.

VIDEO: Ruso tinklaraštininko Dmitrijaus Ivanovo kreipimasis į „YouTube“ vadovus

Jis teigia, kad „YouTube“ rusiškas padalinys išnaudoja platformos taisykles dėl neapykantos skatinimo ir tikslingai trina Vladimiro Putino režimo atžvilgiu kritiškus kanalus. Kremliaus propagandos, atvirkščiai, kažkodėl neliečia.

Pavyzdys – kanalas „Būti ar...“ („Bit ili...“). Jis buvo užblokuotas dieną po to, kai iš „YouTube“ sulaukė trijų įspėjimų dėl neapykantos skatinimo, nors D.Ivanovas pabrėžia, kad kanale tiesiog kritikuojami Rusijos valdžios atstovai.

Vaizdo įrašų, kuriuose, anot D.Ivanovo, iš tikrųjų skleidžiama skatinama neapykanta, „YouTube“ neliečia.

Tinklaraštininkas mini ir kanalą „Ja.N.“ („Я.Н“), kuriame kalbama apie įstatyminę netvarką ir policijos nusikaltimus Rusijoje. Šis kanalas, kurį prenumeruoja beveik 100 tūkst. internautų, kol kas neužblokuotas, bet jau sulaukė dviejų įspėjimų.

O vaizdo įrašų, kuriuose, anot D.Ivanovo, iš tikrųjų skleidžiama skatinama neapykanta, „YouTube“ neliečia.

Viename iš jų opozicijos aktyvistas Aleksejus Navalnas lyginamas su Vokietijos nacių lyderiu Adolfu Hitleriu. Negana to, „milijonai vyriausybės botų“ pasirūpino, kad įrašas būtų lengvai randamas.

Be to, „YouTube“ nenaikino įrašo iš „Rossija-1“ laidos „60 minučių“, kurioje Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis Vladimiras Žirinovskis rėkdamas keikia Vakarus.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Žirinovskis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Žirinovskis

„Beveik visi įrašai rusiškame segmente, kritikuojantys Vakarus, nėra perspėjami dėl neapykantos skatinimo. Įspėjimai skiriami tik opoziciniams kanalams, kurie pasakoja apie nusikaltėlius mūsų valdžioje.

Rusiškas „YouTube“ mano, kad kritikuoti galima viską, išskyrus Rusijos valdžią“, – piktinasi D.Ivanovas.

Pats tinklaraštininkas „YouTube“ yra įkūręs kanalą „Kamikadzedead“, kuriame kritikuoja režimą Kremliuje. D.Ivanovo kreipimąsi į platformos vadovus penktadienio popietę buvo peržiūrėję daugiau nei 800 tūkst. vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius