Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija apriboja prieigą prie „ekstremistinių“ grupės „Pussy Riot“ vaizdo įrašų

Rusijos teismas ketvirtadienį nurodė apriboti prieigą prie merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ vaizdo įrašų, kuriose įamžinti jų performansai, nes jie yra „ekstremistiniai“.
„Pussy Riot“
„Pussy Riot“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maskvos teismas nutarė, kad vaizdo įrašai, tarp jų garsioji „pankų malda“ sostinėje esančioje Kristaus Išganytojo katedroje, yra ekstremistiniai, ir nurodė „apriboti prieigą“ prie jų, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Teisėjas nurodė, kad sprendimas taip pat taikomas oficialiam „Pussy Riot“ tinklalapiui ir populiariam grupės tinklaraščiui „Livejournal“, kur skelbiama dauguma grupės manifestų ir akcijų nuotraukų.

Oficialiai ekstremistine paskelbta medžiaga yra įtraukiama į Rusijos teisingumo ministerijos „juodąjį sąrašą“.

Šiuo sprendimu buvo paremti Maskvos prokurorai, kurie teismui sakė, jog lingvistikos ekspertai nustatė, kad tie klipai yra įžeidžiami.

Oficialiai ekstremistine paskelbta medžiaga yra įtraukiama į Rusijos teisingumo ministerijos „juodąjį sąrašą“.

Šiuo metu tame sąraše yra maždaug 1,5 tūkst. punktų, daugiausia susijusių su uždraustomis religinėmis, ultranacionalistų ar fašistinę ideologiją propaguojančiomis grupėmis.

Dvi „Pussy Riot“ narės šiuo metu atlieka dvejų metų kalėjimo bausmes už minėtą akciją katedroje, kuri buvo įvertinta kaip religinės neapykantos pakurstytas chuliganizmas.

Vaizdo medžiaga apie vasario mėnesį surengtą „pankų maldą“ labai išplito internete ir „YouTube“ buvo peržiūrėta kelis milijonus kartų.

„Pussy Riot“ taip pat yra sudainavusi Raudonojoje aikštėje dainą „Putinas išsigando“ ir surengusi neteisėtą koncertą ant Maskvos kalėjimo, kur buvo laikomi per protesto mitingą gruodžio mėnesį suimti žmonės, stogo.

Grupės narė Jekaterina Samucevič, kuri taip pat buvo nuteista už „pankų maldą“ katedroje, bet gavo tik lygtinę bausmę, teismo ketvirtadienio sprendimą pavadino „tiesioginiu meno cenzūros pripažinimu“ Rusijoje.

VIDEO: "Pussy Riot" pasirodymas Maskvos katedroje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius