-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 02 /12:30

Rusija atakavo daugiabutį Zaporižioje, žmonės įkalinti po griuvėsiais

Per Rusijos smūgį penkių aukštų daugiabučiui namui Zaporižioje žuvo mažiausiai trys žmonės. Nors vienuolika aukų buvo išgelbėta iš po griuvėsių, gelbėjimo tarnybos tebeieško nukentėjusiųjų.
Naktį rusai smogė į daugiabutį Zaporižioje
Naktį rusai smogė į daugiabutį Zaporižioje / „AP“/„Scanpix“

Ketvirtadienio naktį Rusijos pajėgos apšaudė Zaporižią ir viena raketa smogė į daugiabutį – penkiaaukštis pastatas yra beveik visiškai sugriautas.

Vietos administracija nurodė, kad į namą galėjo pataikyti rusiška raketa S-300.

„Viena raketa pataikė į daugiaaukštį gyvenamąjį pastatą. Po griuvėsiais įstrigo ramiai miegoję gyventojai“, – socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos policija.

Gelbėjimo tarnybų vaizdo įrašuose užfiksuota, kaip gelbėtojai ieško aukų tarp penkiaaukščio pastato, kuriame, pasak policijos, buvo sugriauta daugiau nei 10 butų, nuolaužų.

Valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba internetiniame pranešime nurodė, kad kol kas išgelbėta 11 žmonių.

Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtjevas sakė, kad į ligoninę išvežti septyni sužeistieji, tarp jų – nėščia moteris.

Tuo metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad per smūgį, kuris įvyko dar neprašvitus, buvo sugriauti keli pastato aukštai.

„Teroristinė valstybė nori kiekvieną mūsų žmonių dieną paversti teroro diena“, – sakė jis.

„Bet blogis mūsų krašte neįsiviešpataus. Mes išvarysime visus okupantus ir jie tikrai už viską atsakys“, – sakė V.Zelenskis.

Zaporižios miesto tarybos sekretorius informavo, kad yra „įrengti Valstybinės nepaprastosios padėties tarnybos, Nacionalinės policijos, miesto tarybos ir Socialinės apsaugos tarnybos pagalbos punktai, žmonės evakuojami savivaldybės autobusais“.

A.Kurtjevas ne tik pasidalino užuojauta nukentėjusioms šeimoms, bet ir svaidėsi prakeiksmais Rusijos pajėgoms už terorizmą prieš civilius gyventojus: „Už tai jiems niekada nebus atleista.“

Valstybinė nepaprastųjų situacijų tarnyba į paieškos ir gelbėjimo operacijas įtraukė 90 žmonių, įskaitant 3 psichologus

„Vyksta paieškos ir gelbėjimo operacijos. Šiuo metu jau žinome apie 3 žuvusius žmones. Nuo 8 val. ryto išgelbėta 11 žmonių“, – teigė A.Kurtjevas.

Miesto tarybos sekretorius priminė, kad buvo evakuotas dar 31 žmogus, o 7 žmonės paguldyti į ligoninę: 3 iš jų labai sunkios būklės ir 4 vidutinio sunkumo, tarp jų – nėščia moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius