-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atmeta tarptautinio arbitražo patvirtintas Ukrainos „Oščadbank“ pretenzijas

Rusija pareiškė atmetanti Hagos tarptautinio arbitražo sprendimą išmokėti Ukrainos valstybiniam bankui „Oščadbank“ 1,3 mlrd. JAV dolerių kompensaciją už aktyvų praradimą 2014-aisiais Rusijos aneksuotame Kryme.
„Oščadbank“
„Oščadbank“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Rusijos Federacija nepripažįsta šios Hagos arbitražo 2018 metų lapkričio 26 dienos nutarties, nes šio ieškinio nagrinėjimas nėra jo jurisdikcijoje“, – pranešė Rusijos teisingumo ministerija.

„Dėl šios nutarties bus imtasi visų reikiamų priemonių Rusijos interesų atstovavimui ir apsaugai“, – žymima ministerijos pranešime.

2015-ųjų liepą vienas didžiausių bankų Ukrainoje „Oščadbank“ oficialiai kreipėsi į Rusiją, pateikdamas pretenzijas dėl neteisėtų veiksmų su jo aktyvais Kryme bei akcentuodamas Rusijos ir Ukrainos sutarties dėl investicijų apsaugos ir skatinimo, taip pat tarptautinės teisės pažeidimus. „Oščadbank“ paprašė Rusijos kompensuoti nuostolius, kuriuos įvertino daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių, kvietė tai aptarti derybose.

Jokio atsakymo į tai iš Rusijos nesulaukęs „Oščadbank“ kreipėsi į tarptautinį arbitražą, kuris jo ieškinį pradėjo nagrinėti 2016-ųjų pradžioje.

Prieš Krymo aneksiją 2014-ųjų kovą „Oščadbank“ valdė plačiausią bankų skyrių tinklą šiame pusiasalyje – 294 skyrius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius