-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija gina Siriją: įrodymų apie cheminę ataką kol kas nėra

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė Didžiosios Britanijos premjerui Davidui Cameronui, kad kol kas nėra jokių įrodymų, jog Sirijos režimas naudojo cheminius ginklus prieš sukilėlius, pranešė D.Camerono biuras.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abiem lyderiams kalbantis telefonu, V.Putinas sakė, kad „jie neturi įrodymų, ar buvo įvykdyta kokia nors cheminių ginklų ataka, arba kas yra atsakingas“, nurodė vienas Dauningo gatvės atstovas.

Tačiau D.Cameronas tvirtino, kad esama „mažai abejonių“, jog Sirijos prezidento Basharo al Assado režimas įvykdė cheminę ataką, sakoma telefoninio pokalbio citatoje.

Britanijos lyderis reiškė abejones, ar sukilėliai yra pajėgūs įvykdyti tokią ataką, taip pat pažymėjo, jog režimas buvo surengęs didelio masto puolimą to incidento vietovėje – kelios dienos prieš numanomą cheminę ataką ir po jos.

„Režimas taip pat neleido JT (Jungtinėms Tautoms) ten patekti tuojau po įvykio, o tai rodo, jog jie turėjo ką slėpti“, – D.Cameronas sakė V.Putinui.

Tačiau abu lyderiai pakartojo savo įsipareigojimą laikytis susitarimo, sudaryto birželį Didžiojo aštuoneto (G-8) viršūnių, kuriame skelbiama, kad niekas neturėtų naudoti cheminių ginklų ir kad jų panaudojimas užtrauktų griežtą tarptautinės bendruomenės atsaką.

Rusijos naujienų agentūra „RIA-Novosti“, cituodama Kremliaus spaudos tarnybą, nurodė, jog per tą pokalbį „daugiausiai dėmesio skirta padėčiai Sirijoje, žiniasklaidai pranešant apie galimą cheminių ginklų panaudojimą netoli Damasko“.

Rusija, kuri turi veto teisę JT Saugumo Taryboje, ne kartą perspėjo Vašingtoną ir jo sąjungininkus nesiimti karinių veiksmų prieš Siriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius