-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija ir Baltarusija baigia kurti bendrą priešlėktuvinės gynybos sistemą

Rusija ir Baltarusija baigia kurti bendrą regioninę priešlėktuvinės gynybos sistemą, kuri taps Nepriklausomos Valstybių Sandraugos (NVS) jungtinės priešlėktuvinės gynybos (PLG) sistemos dalimi, šeštadienį pranešė vienas aukšto rango Rusijos kariškis.
Baltarusijos naikintuvas Su-27
Baltarusijos naikintuvas „Su-27“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dabar esame finišo tiesiojoje kuriant vieningą Rusijos ir Baltarusijos PLG sistemą“, – Rusijos oro pajėgų vado pavaduotojas generolas leitenantas Sergejus Razygrajevas sakė radijui „Echo Moskvy“.

Pasak jo, kuriant bendrą NVS priešlėktuvinės gynybos sistemą dalyvauja Rusija, Baltarusija, Armėnija, Kazachstanas ir Sandraugai priklausančios Centrinės Azijos šalys.

„Vien PLG sujungimas į vieningą sistemą padės 15–20 proc. padidinti jos valdymo veiksmingumą“, – pabrėžė kariškis.

S.Razygrajevas pridūrė, kad ši sistema turės bendrą vadavietę, taip pat bus suvienodinta jos struktūra ir budėjimo režimas taikos metu.

Pasak generolo, atskirų Minsko ir Maskvos PLG sistemų sujungimas taip pat padės padidinti oro pajėgų veiksmingumą. „Šis sujungimas 1,3 karto padidins tiek Baltarusijos, tiek Rusijos naikintuvų pajėgų veiksmingumą“, – pabrėžė jis.

„Echo Moskvy“ pašnekovas taip pat sakė, kad Ukraina dalyvauja jungtinėje PLG sistemoje ir jos Koordinacinio komiteto posėdžiuose.

„Paskutiniame Koordinacinio komiteto posėdyje Ukrainai atstovavo Oro pajėgų ir priešlėktuvinės gynybos vyriausiojo štabo viršininkas. Manau, kad mes ir toliau stiprinsime bendradarbiavimą PLG srityje su šia broliška valstybe“, – nurodė S.Razygrajevas.

Jis pridūrė, kad Rusija šiuo metu taip pat modernizuoja savo naikintuvų pajėgas. „Be kita ko, kuriamas naujas lėktuvas – universalus naikintuvas „MiG-35“, – sakė generolas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius