-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija išdavė arešto orderį protestų organizavimu įtariamam Gruzijos parlamento nariui Giviui Targamadzei

Rusija ketvirtadienį išdavė arešto orderį vienam Gruzijos politikui, prezidento Michailo Saakašvilio sąjungininkui, kuris kaltinamas finansavęs pernai vykusius gatvių protestus prieš Rusijos vadovą Vladimirą Putiną.
Givis Targamadzė – prezidento Michailo Saakašvilio sąjungininkas
Givis Targamadzė – prezidento Michailo Saakašvilio sąjungininkas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimo komiteto pranešime sakoma, kad Gruzijos parlamento narys Givis Targamadzė kaltinamas „ruošęsis organizuoti masinius neramumus Rusijos Federacijos teritorijoje kartu su Sergejumi Udalcovu“ ir dviem kitais kairiųjų pažiūrų protestų lyderiais.

S.Udalcovui praeitą savaitę buvo skirtas namų areštas dėl to paties tyrimo. Jam gresia iki dešimties metų laisvės atėmimo, jeigu ši byla būtų perduota teismui, o aktyvistas būtų pripažintas kaltu.

G.Targamadzė yra įtakingas opozicinės M.Saakašvilio Vieningojo nacionalinio judėjimo partijos narys. Tuo tarpu Gruzijos vadovas laikomas vienu iš pagrindinių Kremliaus priešininkų nuo 2008 m. vykusio trumpo abiejų šalių karo.

Naujausi kaltinimai siejami su vienu dokumentiniu filmu, kritikuojančiu Rusijos opozicijos judėjimą, kurį pernai spalio 5-ąją parodė valstybinė televizija NTV.

Naujausi kaltinimai siejami su vienu dokumentiniu filmu, kritikuojančiu Rusijos opozicijos judėjimą, kurį pernai spalio 5-ąją parodė valstybinė televizija NTV.

Filme „Protesto anatomija 2“ rodomi neryškūs filmuoti vaizdai, kuriuose žmogus, panašus į S.Udalcovą, matomas susitikime su grupe žmonių, iš kurių vienas kalba su gruzinišku akcentu.

Tame filme teigiama, kad vienas su Kremliumi nesutariantis Maskvos bankininkas pasisiūlė finansuoti gatvės protestus, o G.Targamadzė esą veikė kaip tarpininkas derybose su S.Udalcovu.

Abu vyrai šiuos kaltinimus neigia.

Tiriamasis komitetas pareiškė išdavęs arešto orderį, gavęs oficialų atsakymą iš Tbilisio, kad G.Targamadzė neturi teisinės neliečiamybės.

S.Udalcovas atstovauja karingesniam sparnui plačiame protestų judėjime, kuriam priklauso kai kurie labiau populiarūs veikėjai, tokie kaip prieš korupciją kovojantis tinklaraštininkas Aleksejus Navalnas ir opozicijos veikėja tapusi glamūrinio elito atstovė Ksenija Sobčak.

Per didžiausius protestus praeitų metų pradžioje į Maskvos gatves buvo išėję apie 100 tūkst. demonstrantų.

Šis judėjimas išsikvėpė po V.Putino triuškinamos pergalės prezidento rinkimuose pernai kovą, kai jis grįžo į Kremlių trečiai kadencijai, o per naujausias demonstracijas sostinėje susirinkdavo ne daugiau nei 20 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius