Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija išsiunčia 40 Vokietijos diplomatų

Maskva pirmadienį pranešė išsiunčianti 40 Vokietijos diplomatų, atsakydama į Berlyno „nedraugišką sprendimą“ išsiųsti virtinę rusų diplomatų dėl Rusijos karo Ukrainoje.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime sakoma, kad ji iškvietė Vokietijos ambasadorių Maskvoje ir įteikė jam notą, informuojančią, kad „40 Vokietijos diplomatinių institucijų Rusijoje darbuotojų paskelbiami personae non gratae“, imantis „simetrinio atsako“.

„Vokietijos diplomatinės atstovybės vadovui buvo pareikštas griežtas protestas dėl atvirai nedraugiško Vokietijos vyriausybės sprendimo“ išsiųsti Rusijos diplomatų, nurodė URM.

Anksčiau balandį Vokietija pranešė išsiunčianti 40 Rusijos diplomatų. Panašių sprendimų dėl karo Ukrainoje priėmė ir kitos valstybės.

Berlynas pirmadienį audringai sureagavo į šį pranešimą pareiškęs, kad toks žingsnis yra „jokiu būdu nepateisinamas“.

„40 Rusijos diplomatų Vokietijoje, kuriuos mes išsiuntėme prieš tris savaites, per savo buvimą Vokietijoje diplomatinio darbo nedirbo nė vienos dienos“, – sakoma užsienio reikalų ministrės Annalenos Baerbock pareiškime.

„Veikiau šie žmonės daug metų sistemingai dirbo prieš mūsų laisvę ir prieš mūsų visuomenės vienybę“, – nurodė ji.

„Jų darbas kėlė grėsmę ir tiems, kurie ieškojo apsaugos mūsų šalyje. Mes to nebegalėjome toleruoti ir netoleruosime tokių dalykų ateityje“, – teigiama pranešime.

Tuo metu Vokietijos diplomatai Rusijoje „nepadarė nieko bloga“, sakė A.Baerbock.

„Nepaisant vis nepalankesnių aplinkybių, jie į Rusiją vyko atvirai, vedini smalsumo ir didelio ryžto ten tarnauti mūsų dvišaliams santykiams“, – sakoma ministrės pareiškime.

Vokietijos užsienio reikalų ministrės A.Baerbock teigimu, šis sprendimas išsiųsti rusų diplomatus yra atsakas į Rusijos pajėgų „neįtikėtiną brutalumą“ provakarietiškoje kaimynėje Ukrainoje.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad šie A.Baerbock žodžiai yra „nepriimtini“.

URM pridūrė, kad Berlyno sprendimas buvo „motyvuotas visiškai klaidinga prielaida, kad minėtų darbuotojų darbas buvo nukreiptas į „Vokietijos laisvės“ ir „Vokietijos visuomenės vienybės“ silpninimą, taip pat insinuacijomis apie įvykius Ukrainoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius