Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija išsiunčia penkis Portugalijos diplomatus

Rusija ketvirtadienį pranešė išsiunčianti penkis Portugalijos ambasados Maskvoje darbuotojus, atsakydama į Lisabonos sprendimą kartu su kitomis Europos šalimis išsiųsti Rusijos diplomatų, reaguojant į Kremliaus agresiją prieš Ukrainą.
Rusijos Federacijos ambasada
Rusijos vėliava / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Rusijos užsienio reikalų ministerija išplatintame pareiškime nurodė iškvietusi Portugalijos ambasadorę Maskvoje Madaleną Fischer, kad pareikštų „griežtą protestą“ dėl sprendimo išsiųsti 10 Rusijos diplomatinių atstovybių Portugalijoje darbuotojų.

„Buvo pabrėžta, kad šis nedraugiškas žingsnis turės neigiamą poveikį Rusijos ir Portugalijos santykiams“, – pridūrė ministerija.

Pasak ministerijos, penki Portugalijos ambasados Maskvoje darbuotojai „paskelbti personae non gratae" ir turi per 14 dienų palikti Rusiją.

„Portugalijos vyriausybė protestuoja prieš šį Rusijos valdžios institucijų sprendimą, kuris neturi jokio kito pateisinimo, kaip tik paprastas kerštas“, – sakoma Portugalijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Jame nurodoma, kad priešingai nei iš Portugalijos išsiųsti Rusijos diplomatai, jos diplomatai „vykdė griežtai diplomatinę veiklą, visiškai laikydamiesi Vienos konvencijos“.

Be to, Rusija išsikvietė Slovėnijos reikalų patikėtinį ir nurodė jo šaliai per 10 dienų keturiais žmonėmis sumažinti savo ambasados Maskvoje darbuotojų skaičių.

Šis žingsnis yra atsakas į ankstesnį Slovėnijos sprendimą sumažinti Maskvos atstovybės darbuotojų skaičių, teigiama atskirame Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Jame teigiama, kad Rusija protestuoja prieš „nepagrįstus Slovėnijos valdžios institucijų bandymus kaltinti Rusiją dėl karo nusikaltimų Ukrainoje ir Slovėnijos karinės pagalbos teikimo Kyjivo neonacių režimui“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vasario 24-ąją pasiuntė kariuomenę į Ukrainą, teigdamas, kad kaimyninė šalis turi būti „denacifikuota“ ir „demilitarizuota“. Tuo metu Kyjivas ir Vakarų šalys sako, kad ši agresija yra neišprovokuota ir nepagrįsta.

Pastaruoju metu virtinė Europos šalių, reaguodamos į Rusijos karą prieš Ukrainą, išsiuntė didžiulį būrį rusų diplomatų. Maskva atsakė analogiškais žingsniais.

Trečiadienį Maskva išsiuntė daugiau kaip 80 Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos diplomatų, atsakydama į Rusijos diplomatų išsiuntimą iš šių šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius