Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija išsiuntė ESBO vertėją – tariamą „Kijevo agentą“

Rusija pirmadienį pranešė, kad iš šalies išsiunčia vertėją, dirbusį Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojų misijoje Ukrainos separatistiniuose rytuose, už tai, kad jis įtariamas teikęs Kijevui žvalgybinę informaciją apie Maskvos palaikomus separatistus.
Protestas Donecke prie ESBO misiją
Protestas Donecke prie ESBO misiją / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) nurodė, kad „Rusijos teritorijoje išaiškino ir sulaikė Ukrainos pilietį, kuris buvo Ukrainos saugumo pajėgų agentas“, ir pridūrė, kad sulaikytasis prisipažino.

Vyriškis, kuris įvardinamas kaip Artiomas Šestakovas, dirbu vertėju ESBO, kuri stebi trapias paliaubas Ukrainos rytinėje dalyje.

Ukrainos saugumo tarnybos jį užverbavo per jo kelionę į Kijevą 2015 metų birželio mėnesį, nurodė FST.

Jis perdavė Kijevui informaciją, kurią surinko dirbdamas ESBO misijoje vadinamoje Luhansko liaudies respublikoje, susitikdamas su sukilėlių pareigūnais ir policija, nurodė FST.

Pasak tarnybos, jis pranešinėjo „apie karinės technikos ir sukilėlių karių judėjimą“ ir perdavė kariuomenės vadų mobiliųjų telefonų numerius.

Ši informacija padėjo Ukrainos vyriausybės pajėgoms nukauti separatistų lyderį Pavelą Dremovą, susprogdinus automobilį Luhansko rajone 2015 metų gruodį, pranešė FST.

Kadangi A.Šestakovas neturėjo informacijos, kuri keltų grėsmę Rusijos saugumui, „jam buvo leista sugrįžti namo į Ukrainą“, nurodė saugumo agentūra, pridurdama, kad jis nebegalės įvažiuoti į Rusiją.

ESBO specialioji stebėjimo misija Ukrainoje socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė, kad „vienas jos vietinių darbuotojų“ Luhansko regione „yra laikinai nepasiekiamas“.

„Jo buvimo vieta šiuo metu misijai yra žinoma ir jis yra saugus“, – sakoma pranešime.

Konflikto zonoje ESBO speciali stebėtojų misija yra dislokavusi 580 neginkluotų savo darbuotojų. Neseniai jos mandatas buvo pratęstas iki 2017 metų kovo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius